Nederlandse film Layla M. wint Ierse prijzen
Regisseur Mijke de Jong en actrice Nora el Koussour hebben dit weekeinde allebei een Angela Award gewonnen voor hun film Layla M.
De prestigieuze prijzen worden elk jaar uitgereikt op het Subtitle European Film Festival, dat jaarlijks in de Ierse stad Kilkenny plaatsvindt.

Dat heeft distributeur Cinemien dinsdag bekendgemaakt. Layla M. vertelt over een 18-jarig meisje uit Amsterdam-West dat langzaam radicaliseert omdat ze zich buitengesloten voelt door zowel de samenleving als haar familie. In talloze grote theaters, zoals Pathé De Munt en Pathé Spuimarkt, werden de afgelopen twee weken extra voorstellingen ingepland omdat veel jongeren de film wilden zien.

De film was eerder al te zien op grote festivals als Toronto, Londen en Chicago en kreeg vrijwel overal goede recensies. Ook Nederlandse critici prezen het 'uitgesproken en actuele' verhaal en hoofdrolspeelster Nora El Koussour, die met de titelrol haar debuut maakt.

Nederland valt vaak in de prijzen in Kilkenny. Vorige jaar kreeg acteur Raymond Thiry (Penoza) een oeuvreprijs en werd Gijs Naber onderscheiden voor zijn hoofdrol in de komedie Aanmodderfakker. Eerder gingen ook Marwan Kenzari en Hannah Hoekstra met een Angela Award naar huis.
© ANP 2016
film
laila m.
award
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi