Saad Lamjarred riskeert tot 25 jaar cel in VS na uitlevering
Lamjarred heeft naast zorgen in Parijs mogelijk ook een slecht vooruitzicht in New York.
Zo snel als hij kwam, zo snel gaat het weer achteruit met de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred. De artiest is sinds 2010 op borgtocht vertrokken uit de Verenigde Staten na een aanklacht van een dame van verkrachting. De zaak leek lange tijd bekoeld maar neemt sinds kort verrassende wendingen aan, aldus het Marokkaanse medium Le360. De redactie van datzelfde medium heeft van de openbaar aanklager van district Brooklyn, New York bevestigd gekregen dat men serieus een verzoek van uitlevering bestudeert.

Mocht het zover komen, en nadat Lamjarred's zaak in Frankrijk is berecht, dan zou de 31-jarige zanger een celstraf van maximaal 25 jaar tegen zich geëist kunnen horen. Onlangs maakte zijn raadsman bekend dat Lamjarred een tussenoplossing had gevonden met het Amerikaanse slachtoffer en zij haar aanklacht zou hebben ingetrokken. Desondanks is het vanuit de Amerikaanse wetgeving nog steeds mogelijk dat de openbaar aanklager, zonder aanklacht van een slachtoffer, zich over de zaak kan buigen en hem voor de rechter kan dagen.

Een enorme streep door de rekening van Lamjarred die aanvankelijk in Frankrijk kwam voor een concert. Daar zou hij in een hotelkamer hebben getracht een dame aan te randen of anderszins seksueel te intimideren.


marokko
saad lamjarred
new york
aanklacht
uitlevering
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi