Top 9 Hijabi struggles
Als hijabi is het echt niet altijd maar lekker makkelijk en snel om de deur uit te gaan (je hebt geen tijd nodig in de ochtend om je kroeshaar onder controle te brengen), hieronder wat struggles die alle hijabi’s vast wel herkennen.
1. Spelden
Hier kunnen hijabi’s ongeveer een boek over schrijven. Het begint in de ochtend al, want waar zijn die speldjes gebleven? En heb je ze eindelijk gevonden, dan moet je ze gaan gebruiken, met gevaar voor eigen hoofd en vingers.  Ok, je overleefd het. Zal je net zien dat je buiten bent en je speldje plotseling verdwenen is! Nee, kan dat? Ja, dat kan! En dan denk je eindelijk veilig thuis te zijn en van die rot spelden af te zijn, zie je dat je sjaal verstrikt is in je veiligheidsspeld. Zucht, ook dat nog!

2. Stomme vragen
Stomme vragen, ja wie kent ze niet. Slaap je er ook mee? Douche je er ook mee? Ben je kaal onder je hoofddoek? Is het niet veels te warm? Moet jij dat dragen van jouw vader, broers, ooms, neven, achterneven? Op een gegeven moment denk je alle vragen inmiddels wel 100 keer gehad te hebben, maar dan komt er een nieuwe collega, kan je weer van voor af aan beginnen.

3. Verkeerde hoofd
Leuk al die voorbeelden en videos op internet hoe je je hoofddoek leuk kunt dragen, maar er is iets mis met mijn hoofd. Te rond, te langwerpig, te vierkant, ik weet het niet, maar het ziet er nooit zo uit als op het plaatje/filmpje.

4. Onverwachts bezoek
Loop je net lekker rond in je pyjama en je haar krijgt eindelijk lucht, gaat de deurbel…Hide!

5. Het weer
Daar kunnen we kort over zijn, zon -> warm, regen -> hele dag een zeiknatte hoofddoek, wind -> blaast je halve hoofddoek weg! 

6. Haar on fleek
Zit je haar eindelijk perfect, mooi gestyled, leuk kleurtje, moet je een boodschap voor je moeder halen. Doei perfecte kapsel, tot ooit weer.  

7. Duo penotti hoofd
Lekker naar het strand in Marokko, heerlijk. Beetje jammer dat je bij thuiskomst alleen wel  een duo penotti hoofd hebt, de helft is bruin en de andere helft is wit.

8. Accessoires
Headsets, oordopjes, bril, het vergt toch enige aanpassing als je een hijab draagt en erg comfortabel zit het meestal niet. Wel handig als headset voor je telefoon, maar niet mee rijden, want dan krijg je gewoon alsnog een boete.  

9. Matchen met je kleren
Je hebt zo ongeveer elke kleur van de regenboog en kunt je eigen webwinkel beginnen, maar de juiste kleur voor je nieuwe outfit heb je dan weer nét niet.
hijab
struggles
top
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi