Marokko reisvriendelijkste Afrikaanse land voor moslims
Marokko is onlangs tijdens een ceremonie in Jakarta benoemd als het meest reisvriendelijke land in Afrika voor moslims op basis van de halal faciliteiten die het land biedt.
In de Global Muslim Travel Index zijn 130 bestemmingen gerangschikt op basis van verschillende criteria, waaronder de beschikbaarheid van halal eten, gebedsfaciliteiten en extra service tijdens de Ramadan. De verwachting is dat er in 2020 zo’n 168 miljoen Islamitische reizigers meer dan 200 miljard dollar wereldwijd zullen uitgeven.
Vergeleken met 2015 is dit een stijging van 117 miljoen aan uitgaven door moslims tijdens vakanties.

Maleisië staat bovenaan voor het tweede jaar op rij als moslimvriendelijk reisland.
De overige top 10 bestaat uit de volgende landen; De Verenigde Arabische Emiraten (2e), Turkije (3e), Indonesië, Qatar, Saoedi-Arabië, Oman, Singapore, Marokko en Jordanië.

Bestemmingen die niet op de lijst staan hebben een verminderde beschikbaarheid aan halal voedsel opties en een gebrek aan gebedsruimtes. Met deze analyse is het mogelijk om reis informatie aan de moslim reiziger en de toerisme industrie te bieden. Met het doel creëren en genieten van een omgeving met halal faciliteiten.
marokko
moslims
reis
vriendelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi