Reisgids Lonely Planet zet eerste stappen op halal markt
Lonely Planet, ‘s werelds grootste reisgids uitgever heeft zinnen gezet op het Halal Toerisme.

Voor het eerst heeft het bedrijf de nieuwste gids "Oman, Verenigde Arabische Emiraten en het Arabisch schiereiland", uitgebracht in het begin van de hadj in 2016 met een apart gedeelte over de bedevaart. Hiermee willen ze graag alle reizigers tegemoet komen en hoopt hiermee ook de bedevaartgangers een dienst te kunnen bewijzen met hun reisgidsen. 

In het hoofdstuk over de bedevaart worden praktische adviezen gegeven over onderwerpen als de pelgrimstocht, gezondheid, veiligheid en de visumplicht. Evenals een dag tot dag overzicht van de Hadj en beoordelingen van hotels, restaurants en belangrijke historische en educatieve bezienswaardigheden. Dit gedeelte van de gids is geschreven door Islamitische onderzoekers.

Verder heeft de gids ook een kaart van Mekka met een gedetailleerde plattegrond van Masjid al Haram. Lonely Planet gelooft dat dit niet alleen interessant is voor moslims maar ook voor de niet-moslims. Met meer dan 120 miljoen aan boeken in elf talen op hun naam hopen zij met deze unieke gids de moslim reiziger van dienst te kunnen zijn bij het plannen van hun reis.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl

lonely planet
reisgids
halal
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi