Kaapstad serieuze kandidaat om wereldleider in halaltoerisme te worden
In de toeristische sector is het halaltoerisme wereldwijd op grote schaal erkend als een prominent groeiende sector, met in 2020 een geschatte waarde van 200 miljard dollar.
Zuid-Afrika is een van de vijf meest populaire non-Organisation of Islamic Cooperation (OIC) bestemmingen in de wereldwijde Islamitische reismarkt. Enver Duminy, CEO van Cape Town Tourism, benadrukt dat de stad bezig is om haar halaltoerisme aanbod uit te breiden.

Toeristen voelen zich in Kaapstad gastvrij ontvangen; moslimtoeristen uit de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Iran, Singapore, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Maleisië, Indonesië, Koeweit, Qatar en vanuit Zuid-Afrika geven aan dat zij het prettig vinden dat er steeds meer accommodaties, restaurants en toeristische bedrijven zijn die op hun Islamitische behoeften inspelen.

Kaapstad is een multiculturele stad met een levendige Islamitische gemeenschap, wiens erfgoed nauw is verbonden met de geschiedenis van de Kaap. De stad is ook heel veelzijdig: van de grote attracties in de stad tot de prachtige natuur met wilde dieren en idyllische stranden, en van de schilderachtige kruidenwinkels en moskeeën tot de luxe modewinkels, diamant tours en top hotels.  Er zijn reisorganisaties die in het bijzonder gericht zijn op Islamitische toeristen met Arabisch-sprekende gidsen.

Bron: www.trip2orient.com
reistip
halal
toerisme
kaapstad
zuidafrika
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi