Beauty Talks: Natuurlijke Marokkaanse schoonheidsproducten
De meesten onder ons herkennen vast de glazen flesjes met allerlei soorten olie, of het mooi bewerkte houten potje met "kohl" en meer soorten verzorgingsproducten, die op moeder’s nachtkastje lagen.

Vandaag de dag zijn veel producten van vroeger een must have en in de komende reeks ‘beauty talks’ gaan we kijken wat het mooie Marokko ons te bieden heeft op het gebied van  schoonheidsproducten. Schoonheidsproducten die vroeger niet weg te denken waren en vandaag de dag hun comeback hebben gemaakt. 

We gaan beginnen met een reeks van vaak typisch Marokkaanse producten, waar wij jullie wat meer vertellen over de achtergrond en er proberen achter te komen waarom moeder’s nachtkastje van vroeger en nu niet veranderd is. We beginnen deze reeks met olijfolie.

Olijfolie 
Hoe ontstaat dat nou eigenlijk?
Olijven groeien aan de olijfboom en ze ontstaan uit de stampers van de witte kleine bloemetjes. Deze bloeien over het algemeen in de maand mei waarna de olie zich begint te vormen. Als de olijven volgroeid zijn worden ze geoogst en na de oogst worden de olijven geperst in grote stenen molens. De vloeistof die daarbij vrijkomt wordt gescheiden in water en olie. Hierna word de olie gefilterd en in flessen gegoten. Zo, nu hebben we de olie! 


Wat kunnen we er allemaal mee? 
Om te beginnen een aantal voordelen die het heeft voor onze gezondheid als we het eten: 
- Het beschermt tegen hart-  en vaatziekten.
- Het helpt de bloeddruk te verlagen.
- Olijfolie helpt bij het voorkomen van osteoporose.
- Het helpt bij het ontgiften van het lichaam.
- Het is een belangrijke bron van vitamine E en van oxidanten.
- Oleocanthal, een stof wat in in olijfolie zit, blijkt een  ontstekingsremmend en pijnstillende werking te hebben, vergelijkbaar met die van Ibuprofen. 

Kortom, olijfolie is een natuurlijke gezonde olie die daarnaast een geneeskrachtige werking heeft. Olijfolie is ook een prima middel om als cosmetica te gebruiken en we hebben een aantal leuke tips voor jullie verzameld.

Tips voor het lichaam: 
Tip 1: Olijfolie als body scrub; meng een kleine hoeveelheid suiker met olijfolie tot een pasta, besproei je huid eerst met warm water en scrub nu met de pasta voor een zachte huid. 
Tip 2: Olijfolie als make-up remover; maak een wattenschijfje nat met water, doe hier een paar druppeltjes olijfolie op en veeg hiermee je make-up weg. 
Tip 3: Olijfolie voor een zacht gezicht; wrijf een beetje olijfolie op je handpalmen en smeer hiermee je gezicht in voor een gehydrateerde en zachte huid, gebruik niet te veel anders gaat het er vettig uitzien. 
Tip 4: Olijfolie als lippenbalsem; een klein beetje zachtjes op je lippen smeren voldoet al. 
Tip 5: Olijfolie als massage olie; smeer het op je huid en masseer je huid ermee in.


Tips voor je haar:
Er zijn meerder methodes om het in je haar toe te passen. De olijfolie in je haar voorkomt dat je haar futloos en beschadigt raakt. Het helpt ook om je haar zacht te maken, het versterkt het haar en voorkomt roos.  

Tip 1: Olijfolie als haarmasker; de olie is vanwege de vele voedende eigenschappen zeer geschikt om je haar een oppepper te geven. Je wast je haar en daarna masseer je wat olijfolie in je haar, laat dit ongeveer 5 à 10 minuten zitten en was het daarna weer uit. Je kunt het ook op droog haar aanbrengen voor het slapen gaan en de volgende ochtend eruit wassen zodat het haar lang gehydrateerd en gevoed wordt. 
Tip 2: Olijfolie als anti-klitmiddel; was je haar en doe er een paar druppeltjes olijfolie in, kam nu je haar uit, de klitten laten makkelijker los. 
Tip 3: Olijfolie bij last van droog haar; neem wat olie en masseer je hoofdhuid en haar tot de puntjes ermee in, let op dat je niet teveel gebruikt anders krijg je een wet look. 

Deze veelzijdige natuurlijke olie verdient een plekje op het nachtkastje van al degene die van natuurlijk, gezond en beauty houden. Het is puur en bevat geen chemische middelen, waardoor het nooit een allergie op kan wekken. En last but not least je zal er alleen maar gezonder en mooier van worden! 

Tot de volgende beauty talk!

beautytalks
olijfolie
marokko
schoonheidsproducen
natuurlijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi