Beauty Talks: Zwarte zeep (sabon beldi)
In onze reeks Beauty Talks over natuurlijke Marokkaanse schoonheidsproducten richten wij vandaag de aandacht op zwarte zeep.

Zwarte zeep is ook wel bekend onder de naam Marokkaanse olijfzeep of sabon beldi. De zeep is een 100% natuurlijke zeep en word gemaakt van voornamelijk zwarte olijven. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in Marokko, voornamelijk door vrouwen die de hamam bezoeken.

Zwarte zeep

Hoe ontstaat dat nou eigenlijk?
Zwarte zeep wordt verkregen bij het fabriceren van olijfolie. De zeep is dus een olijfextract en wordt gemaakt van olijven, olijfolie en water. Dit alles wordt vermengt en verwarmt totdat er een stroperige massa ontstaat.  

Wat kunnen we er allemaal mee op cosmetica gebied?  

Zwarte zeep is goed om te gebruiken als cleanser en exfoliant in één. De zeep reinigt de huid en verwijdert dode huidcellen, wat te danken is aan de exfoliërende eigenschappen van de Marokkaanse olijfzeep. De zeep reinigt grondig en diep en is te gebruiken voor verschillende huidproblemen. Zwarte zeep heeft verder een anti-microbiële werking en is rijk aan vitamine E. De zeep is zacht en heeft een dikke vloeibare structuur en is geschikt voor alle huidtypen. 

Tips: 
Tip 1: Gebruik zwarte zeep over je gehele lichaam als scrubcreme. Masseer je vochtige warme huid in met deze zeep en laat het enkele minuten intrekken. Zodra de zeep wat droog begint te worden scrub je met een scrub handschoen de dode huidcellen van je lichaam, hierna spoel je de huid af met lauw water. 
Tip 2: Gebruik zwarte zeep als je een allergie voor parfum hebt als parfum vrije zeep. Bevochtig je huid, laat de zeep daarna even intrekken en spoel af met een washandje en water. 
Tip 3: Gebruik zwarte zeep als biologische zeep het is namelijk vrij van sulfaten, siliconen, parfum en alcohol. 
Tip 4: Gebruik de zeep op je gezicht voor een milde reiniging die onzuiverheden en acne vermindert. Maak je gezicht nat, smeer een dun laagje van de zeep over je gezicht en was daarna je gezicht af. 
Tip 5: Het wordt  aanbevolen bij huidproblemen zoals eczeem, puistjes, ontstekingen, littekens en striae. Was jezelf met zwarte zeep in plaats van andere zeep. 
Tip 6: Gebruik het als anti-aging zeep. Zwarte zeep kan gebruikt worden om huidveroudering tegen te gaan, het bevat vitamine E en houdt de huid soepel en glad. Smeer je gezicht een beetje in en was daarna je gezicht af. 
Tip 7: Gebruik het zo nu en dan als vervanger van shampoo. Neem een klein beetje zwarte zeep en meng het met water  en masseer je hoofdhuid ermee in. Laat het 5 minuten intrekken en spoel daarna je haar grondig uit.  

Zwarte zeep maakt de huid schoon en zacht, je zult versteld staan na het gebruik van het scrubben van je lichaam, hoeveel dode huidcellen er op je lichaam bevinden. Doordat het een pasta-achtige zeep is blijft hij op de huid plakken en werkt het meteen effectief op je huid en bevordert tegelijkertijd ook de bloedsomloop. De zeep laat je huid stralen na gebruik! 

Tot de volgende beauty talks!

marokko
beauty
talks
zwarte zeep
sabon beldi
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi