Beauty and lifestyle inspiration: Cleaning is the key
Foundations, concealers, highlighters; bedenk het maar en het zit op je gezicht. Vaak ook voor een hele dag, want we moeten er on fleek uitzien.

Maar de huid onder de make-up moet ook flaweless zijn om de ideale look te creëren. Wat vaak vergeten wordt is dat door al het make-up wat wij gebruiken onze poriën vergroot worden, de huid irriteert en vervuild wordt. De huid wordt dan erg onrustig en dit leidt dan tot onzuiverheden.

Om je gezicht zo schoon en egaal mogelijk te houden zijn er twee hoofdregels; primen en reinigen.

Primen

Voordat je begint met je dagelijkse make-up routine is het van belang dat je eerst een basis aanbrengt op jouw gezicht. Dit is essentieel voor het gebruik van make-up en als bescherming van jouw gezicht. Enerzijds om jouw poriën te verfijnen waardoor je de kans op vergroting en vervuiling daarvan verkleint, en anderzijds zodat jouw make-up er beter uit komt te zien. Nu we het belang van de primer kennen, is het de volgende stap om de juiste primer voor jouw huidtype te vinden. Primers zijn er in verschillende soorten en maten, wat een keuze maken vaak moeilijker maakt.

Droge en normale huid: Voor een droge huid kun je het beste een hydraterende primer uitkiezen. Dit zorgt ervoor dat jouw make-up geen droog effect krijgt. Vaak als je al een vocht inbrengende dagcrème hebt aangebracht is een primer niet nodig, want dat zorgt er al voor dat je gezicht niet uitdroogt.

Gemengde en vettige huid: Voor dit huidtype is een primer onmisbaar. Vooral als je een glanzende T-zone hebt en in de loop van de dag al gauw gaat glimmen. De primer heeft dan als functie om jouw gezicht te matteren zodat alles gedurende de dag er mooi egaal uit blijft zien en langer blijft zitten. Daarnaast zijn er ook veel primers die de roodheid in je gezicht doen minderen, poriën verfijnen en fijne lijntjes opvullen.

Een primer hoeft niet duur te zijn, je moet enkel weten welke primer het beste bij jouw huidtype past. Stap gerust op een medewerker af en vraag om advies!  

Reinigen

And last but not least, schoonmaken! Zorgen voor een kalme en zuivere huid kun je enkel waarmaken door routinegericht je gezicht schoon te maken. Niet alleen wanneer je make-up op hebt gehad, maar ook daarvoor! Wanneer je wakker wordt heb je (eventuele) overtollige nachtcrème, zweet en talg aangemaakt gedurende nacht. Het is verstandig om na het wassen van je gezicht/douchen ook met een watje en een tonic jouw gezicht af te nemen. Hierna kun je dan zorgeloos jouw dagelijkse routine verzorging aanbrengen.

En tot slot, wanneer je ’s avonds thuiskomt moet je make-up er alweer af. Niet de allerleukste klus, maar het moet gebeuren! Een vochtig doekje of een watje met een reinigingslotion is vaak niet voldoende. Je laat op deze manier de resten van de make-up in je poriën zitten wat kan resulteren op mee-eters of zelfs puistjes. Gebruik altijd een facewash gel na het afnemen met een doekje. Je wast alle restjes uit je gezicht en zorgt dat je geen enkele plek vergeet. Hierna een tonic aanbrengen is optioneel, dit zorgt voor een verfrissend effect en bij sommige tonics heb je als extraatje dat het je poriën verfijnt.

Ikzelf vind de reinigingsproducten van de Lush en het huismerk van De Tuinen, de Tea Tree lijn in het speciaal, echte aanraders. Deze zijn op natuurlijke basis en zonder parabenen.

Vond je dit een nuttig artikel en zou je meer advies en/of tips willen ontvangen over eventuele producten? Laat hieronder dan een bericht achter en wellicht zie je dan snel een artikel langskomen.   

beauty
lifestyle
inspiration
cleaning
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi