Geniet van de mooiste uitzichten in Indonesië
Voor prachtige uitzichten hoef je niet naar de zeven wereldwonderen te reizen. Indonesië heeft deze uitzichten in overvloed!

Van majestueuze vulkanen tot turquoise wateren, tot hooggelegen panorama uitzichten die je dichter bij de zon brengen. Je zult werkelijk versteld staan over wat dit mooie land allemaal te bieden heeft. Geloof je ons niet, lees dan vooral verder!

Ambon, Maluku eilanden

Ambon is een ongerept eiland en een totaal verborgen juweeltje! Het heeft een rijke geschiedenis en de haven was vroeger erg belangrijk voor de handel met de Europese zeevaarders. Daar werden in de 16e en 17e eeuw met name een grote verscheidenheid aan kruiden verhandeld. Ambon is nog steeds niet ontdekt door hordes toeristen, hierdoor ziet het eiland er nog steeds uit als op een ansichtkaart. De heldere wateren rond het eiland bieden tal van mogelijk om het onderwaterleven te bewonderen tijdens het snorkelen. 

Beste periode om te bezoeken: oktober tot maart
Locatie: Maluku, Indonesië

Ijen krater, Java

De ijen krater is een levend voorbeeld van de uitspraak “wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”. Het kijkt uit over het grootste zuur meer ter wereld. Het turquoise, levendige en zwavelhoudende water is zo mooi dat je je ogen er moeilijk vanaf zal kunnen wenden, ook al zul je door de zwavel scheel gaan kijken. Wanneer het donker is, zie je prachtige blauwe vlammen die de nachtelijke hemel doen verlichten. Als je geluk hebt, kun je de vulkaan blauwe lava zien spugen, dit gebeurd slechts een keer tijdens een blauwe maan.

Beste periode om te bezoeken: juni tot augustus
Locatie: Ijen, Oost Java, Indonesië

Raja Ampat Eilanden

De gigantische Raja Ampat herbergt meer dan 1.500 kleine eilanden en is gelegen in de koraaldriehoek, deze driehoek strekt zich uit van Indonesië tot de Filipijnen en Papoea Nieuw-Guinea. Meer dan 1.200 vissoorten leven gelukkig hier, dus het leven in Raja Ampat moet echt heerlijk zijn! Raja Ampat betekent letterlijk “vier koningen”, dit verwijst naar de vier belangrijkste eilanden. Deze eilanden zijn zo groot dat ze deze titel onder de hiërarchie van eilanden verdienen.

Beste periode om te bezoeken: oktober tot april
Locatie: Raja Ampat regentschap, Indonesië

Sipisopiso waterval, Noord Sumatra

Wanneer je op zoek bent naar een uitzicht waarvan je je ogen uitkijkt, neem dan eens een kijkje bij de machtige Sipisopis waterval. Het is de hoogste waterval van Indonesië en het water valt van maar liefst 120 meter hoog vanuit een grot in een plas.Een grote tegenstelling tot het geluid van het stromende water is het nabijgelegen meer Toba. Het is ook een lust voor het oog en zeker een van de meest serene plaatsen die je ooit zal bezoeken! Het is het grootste meer in Indonesië, het grootste vulkanische meer ter wereld en het omringt zelf het hele eiland!

Beste periode om te bezoeken: Mei tot September
Locatie: Tongging, Merek, Kabupaten Karo, Sumatera Utara 22173, Indonesië

Belitung eiland

Het vredige eiland Bilitung is ongeveer 2.5 keer zo groot als Singapore, maar heeft een totale bevolking van slechts 300.000 mensen. Verwacht hier geen grote winkelcentra te vinden, dit eiland is namelijk zo rustig als je jezelf voor kan stellen.

Best periode om te bezoeken: April to Oktober
Locatie: Bangka-Belitung, Indonesië

Samosir Isla, North Sumatra

Het Samosir eiland is gelegen in Lake Toba, het grootste meer van Indonesië. Dit betekend dat je omringd zal zijn door weelderig groen en prachtige wateren die zich uitstekken tot wel 1.100 kilometer! Stop hier om eens rustig te overdenken en om het langzame dorpsleven te aanschouwen.

Beste periode om te bezoeken: Mei tot September
Locatie: Samosir regentschap, Noord Sumatra, Indonesië

Sulawesi, Oost Borneo

Nog een andere ongerepte bestemming is Sulawesi, opmerkelijk genoeg lijkt het eiland op de letter “K” wanneer je het op de kaart bekijkt. Het is het op 11 na grootste eiland ter wereld en Sulawesi leent zicht perfect om eens van de gebaande paden af te wijken. Je kunt hier zoveel meer doen dan op sommige van de andere bestemmingen zoals duiken, hiken door de jungle en vulkanen verkennen!Serieuze duikers gaan direct naar Sulawesi voor het rijke zeeleven in de Celebes zee, en zelfs wanneer je niet van duiken houdt zul je genieten van de heldere en sprankelende wateren. Wanneer je echt tot rust moet komen houdt je jezelf letterlijk boven water op deze turquoise wateren! 

Beste periode om te bezoeken: Juni tot Oktober
Locatie: Sulawesi, Indonesië

De natuurlijke schoonheden van Indonesië hebben een overweldigende maar toch rustgevende kalmte die je het moeilijk maken om te vertrekken aan het einde van de rit. Dit is waarschijnlijk de grootste reden waarom mensen terug blijven komen voor de best mogelijke ontspanning!

Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reistip
indonesië
halal toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi