Wat maakt Maleisië aantrekkelijk voor de moslimreiziger?
Maleisië is een ideale reisbestemming voor Islamitische reizigers en wellicht wel het meest moslimvriendelijke vakantieland.

Maleisië is bekend om de vele bezienswaardigheden, exotische gerechten en eindeloze mogelijkheden om te winkelen. We geven je hier wat redenen om Maleisië te bezoeken.  

De meerderheid van de bevolking is moslim en de Islam is dan ook de officiële godsdienst van het land. Bijna elke locatie heeft een gebedsruimte, denk aan winkelcentra en de luchthaven. Maleisië heeft een prachtige natuur en op elk gebied van het land wel iets te bieden.

Als je van mooie sprekende gebouwen met een geschiedenis houdt dan zul je het in Maleisië zeker naar je zin hebben. Het land kent veel Islamitische musea en moskeeën. Steden die zeker de moeite waard zijn om te zien zijn onder andere Kuala Lumpur, Johor Bahru, Melaka, de Genting Highlands en Georgetown.

Georgetown is een stad dat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en wat veel oude bouwwerken heeft met fascinerende Islamitische architectuur zoals de Kapitan Keling moskee en het Penang Islamic Museum. Bezoek in het cultuurrijke Kuala Terrengganu de bijzondere Tengu Tengah Zaharah Moskee. Gelegen op het water lijkt het net alsof deze moskee drijft.

Voor je rust bezoek je het Perhentian eiland waar je kleinschalige resorts in een adembenemende natuur vindt. Het grootste gedeelte is bedekt met oerwoud, maar je vindt er ook wuivende palmbomen, hagelwitte stranden, glashelder diepblauw zeewater en kleurrijk koraal. De accommodaties zijn simpel, maar de prachtige natuur en de stranden maken alles goed.

Shoppen kun je in een van de grote winkelcentra in Kuantan doen of wandelen in een van de botanische tuinen. De actieve strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het sprookjesachtige eiland Tioman. Snorkelen, duiken en wandelen in een kleurrijke omgeving.  

Doordat het regenseizoen in Maleisië niet overal gelijk loopt zul je dit van tevoren na moeten gaan. Het best kun je het land bezoeken tussen juni en augustus waarbij je eigenlijk altijd wel rekening moet houden met een buitje.  

En dit is nog maar een klein gedeelte want dit land biedt nog zo veel meer moois.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reistip
maleisië
moslimreiziger
halal
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi