7 redenen waarom Moslim reizigers Canada zouden moeten bezoeken
Canada is een plek die je in je hart zult sluiten voor het leven. Dus mocht je er nog nooit aan gedacht hebben om Canada te bezoeken, geven we je hier zeven redenen om je eerstvolgende vakantie naar Canada te boeken.
1. Natuur, natuur en nog eens natuur

Omdat je hier zo dicht bij de natuur bent en zo ver weg van de mensen, trekt het je op de een of andere manier dichter bij Allah, Subhanahu wa ta'ala, vooral wanneer je volledig ontzag hebt voor al Zijn creaties.

In de Koran staat : "En de aarde hebben Wij uitgebreid en erop stevige bergen aangebracht. En Wij hebben er allerlei kostelijke soorten op laten groeien, als een verduidelijking en een vermaning voor iedere schuldbewuste dienaar. (Koran 50: 7-8)

Je zal omringt zijn door het bewijs dat alleen Allah, Subhanahu wa ta'ala, deze schoonheid kan creëren.

De Tiffany blauwe kleur van de rivier is ontzettend uitnodigend om een duik in te nemen. Door je te begeven in niets anders dan natuur geeft dat je de tijd en ruimte om je innerlijke zelf te ontdekken.

2. Wildlife Safari

Persoonlijk vind wij dat dieren vrij zouden moeten kunnen rondlopen in hun natuurlijk omgeving, Canada biedt de ruimte en het milieu voor de dieren om dat ook daadwerkelijk te kunnen doen. Bekijk van dichtbij (maar niet te dichtbij) en zie bijzondere dieren zoals ijsberen. Het is ook mogelijk om te zwemmen met zeedieren zoals de Beluga walvissen. 

3. Noorderlicht

Noorderlicht in Canada?! Jazeker, in Canada. Zowel de temperatuur als de omgeving zijn perfecte omstandigheden daar voor het noorderlicht.

4. Ruime keuze uit de halal keuken

Naast het heerlijke Canadese eten kun je ook rekenen op een grote variëteit van andere keukens over de hele wereld. Bereid je voor om in Canada te genieten van een breed scala van gerechten uit de Mediterraanse keuken, volledig vers bereid.

5. Niagara watervallen

Je kunt in Embassy Suites Niagara Falls Hotel verblijven voor een adembenemend uitzicht over de Niagara watervallen, maar het eten is daar helaas niet halal-gecertificeerd.

6. De warme Canadezen

Canadezen stralen van nature warmte uit, van de minister-president tot de gewone burger. Minister-president Trudeau heeft niet alleen de deuren van Canada voor vluchtelingen geopend, maar hij was zelfs persoonlijk aanwezig om ze welkom te heten op het vliegveld en sprak tot hen: “jullie zijn nu thuis”.

Het zijn dergelijke mensen die het land maken zoals het is: Een prachtige plek om te bezoeken.

7. Gebedsruimtes in overvloed

Over het algemeen is het erg eenvoudig om een moskee in Canada te vinden omdat de Islam na het Christendom de tweede religie is. Bij de moskeeën is meestal veel te doen, maar sommige zijn alleen geopend voor de vijf gebeden dus controleer dit wel even voordat je er naartoe gaat!

Daarnaast bieden veel universiteiten in Canada geweldige gebedsruimtes en faciliteiten voor Islamitische studenten!

Bron: http://www.trip2orient.com/nl

reistip
canada
halal
toerisme
moslim
reizigers
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi