10 dingen die een moslim reiziger moet weten bij een bezoek aan Brunei
Als je op zoek bent naar een rustige vakantie of als je even een paar dagen wil ontsnappen aan het drukke stadsleven is Brunei een perfecte optie.
Reizen
Maar voordat je de vliegtickets gaat boeken geven we je een kleine indruk van Brunei en vertellen je waar je rekening mee moet houden. Dit is jouw persoonlijk Brunei Moslim reisgids met alle informatie over Brunei die je nodig hebt!

1. Een plek voor mensen die ontspanning zoeken

Wanneer je Brunei gaat bezoeken in de hoop op een avontuurlijke vakantie ben je op de verkeerde plek beland. Dit land is daarentegen wel heel geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een schone en rustige vakantie, het land is vrij van vervuiling en je bent echt even helemaal weg van je hectische leven.

2. Verwacht een simpele & relaxte levensstijl

Wanneer je tijdens je bezoek aan Brunei verwacht dat je moderne gebouwen en wolkenkrabbers gaat vinden zal je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Ondanks dat Brunei een van de rijkste landen in Zuidoost-Azië is zie je daar in de praktijk maar weinig van terug. De lokale inwoners hebben een gematigde levensstijl en zijn erg tevreden met wat ze hebben.

3. Een moslim-vriendelijke omgeving

Wanneer je een reisgids van Brunei koopt zal je daarin vinden dat het een Islamitisch land is en dat de bevolking Islamitische wetten en gewoontes heeft. Dit betekend echter niet dat mensen die geen Moslim zijn niet welkom worden geheten. Wanneer je van plan bent om iemand mee te nemen die geen Moslim is zorg er dan wel voor dat diegene bescheiden kleding draagt (hoofd bedekkende kleding is niet nodig).

4. Wees je bewust van het weer

Iets anders om in gedachten te houden wanneer je Brunei gaat bezoeken is om lichte, zomerse kleding in te pakken samen met wat lichtgewicht regenkleding. Ondanks dat het weer normaal gesproken het hele jaar door droog en met een hoge luchtvochtigheid is, kan het soms behoorlijk regenen. De natste maanden zijn van oktober tot december.

5. Plan je vervoer!

Een van de belangrijkste tips die we je geven is om een auto te huren tijdens je volgende reis naar Brunei, dit is namelijk de goedkoopste en makkelijkste wijze van vervoer. Hoewel Brunei beschikt over openbare vervoer in de vorm van bussen, stoppen ze al om acht uur ’s avonds met rijden. Taxi’s zijn behoorlijk schaars en als je er toch eentje weet te vinden zijn ze belachelijk duur!

6. Wordt vrienden met de lokale bevolking


De lokale bevolking is erg vriendelijk en staat altijd klaar om een helpende hand uit te steken, dus mocht er iets zijn waar je hulp bij nodig hebt, aarzel dan niet om ze te vragen.

7. Een overvloed aan halal voedsel

Moslims op bezoek in Brunei hoeven zich geen zorgen te maken of ze wel Halal restaurants kunnen vinden. De meeste, zo niet alle, restaurants serveren halal voedsel.

8. Moskeeën vindt je op iedere hoek van de straat

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het vinden van gebedsvoorzieningen in Brunei. Iedere Brunei reisgids zal een lijst bevatten met de vele moskeeën die de stad rijk is. De meest beroemde moskee is de prachtige en schilderachtige Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee. De moskee heeft een met goud vergulde koepel en marmeren zuilen die vanuit Italië zijn geïmporteerd.

9. Duiken! Dat moet je proberen!

Een van de beste reistips die we je kunnen geven is om te gaan duiken bij je volgende bezoek aan Brunei. Duiken in Brunei betekend een van de beste duikervaringen ter wereld, je zal veel exotische wilde zeedieren zien en er zijn een aantal van de beste locaties om naar wrakken te duiken. Vergeet vooral niet je waterdichte camera in te pakken!

10. Ga rondkijken

Een bezoek aan de regenwouden en de stranden mag niet ontbreken bij je bezoek aan Brunei. Andere plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn: Het Koninklijke Ragalia museum, het Jerudong park, de Istana Nurul Iman en het Malay technologie museum. En zo zijn er nog vele andere plaatsen die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl


reistip
brunei
moslim
reiziger
halal
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi