Beauty Talks: Aker fessi
In onze reeks Beauty Talks over natuurlijke Marokkaanse schoonheidsproducten richten wij vandaag de aandacht op Aker fessi.

Aker fessi | Hoe ontstaat dat nou eigenlijk?

Aker el fessi is een authentieke  cosmetica en lippenstift die in Marokko word geproduceerd. Generaties lang maken de Marokkaanse vrouwen gebruik van deze plantaardige cosmetica. De bijzondere lippenstift heeft niet de vorm en structuur van de lippenstift zoals we deze vandaag de dag kennen. Deze variant bevind zich in een klein schoteltje wat uit klei vervaardigd is. De schoteltjes worden ingewreven met de poeder van klaproos blaadjes vermengt met water. Hierna worden de aardewerk potjes in de zon gelegd zodat de vloeistof van de klaproos kan drogen. De kleurstof moet met de vingers of een kwastje worden aangebracht. Maak je vinger of het kwastje vochtig met een beetje water en wrijf nu in het schaaltje, kleur nu je lippen hiermee in.

Je hebt ook een andere variant van aker fessi, dit is gedroogde klaproos vermengt met granaat appel schors. Het word beiden vermaalt en als poeder verkocht. De naam aker fessi betekent letterlijk 'lippenstift uit Fes'.

Wat kunnen we er allemaal mee?

De klaproos blaadjes zijn rijk aan actieve ingrediënten, die hydraterende en verzachtende eigenschappen hebben. Aker fessi bezit ook anti oxdidanten wat weer zorgt voor de rustgevende en kalmerende werking op de huid en lippen.

Cosmetische tips voor de lippen:

Tip 1: Gebruik de lippenstift in combinatie met een olie voor een lip gloss effect. Dep met een kwastje in bijvoorbeeld argan olie, dep het kwastje hierna in de aker el fessi, je lippen zullen nu glanzen en een rode kleur hebben.

Tip 2: Gebruik de lippenstift als je geen chemisch bewerkte make-up wilt gebruiken. De aker al fessi is geheel plantaardig en bezit dus geen parfum, parabenen of andere chemische toevoegingen.

Tip 3: Gebruik de lippenstift als je meerdere kleuren in 1 lipstick wilt. Het kleureffect van aker al fessi is afhankelijk van hoeveel je of je lippen smeert. Smeer eenmalig op je lippen als je een natuurlijke roze kleur voor je lippen wil. Gebruik net zoveel totdat je het gewenste kleurresultaat krijgt. Na meerdere keren smeren zal er een intens matte rode kleur ontstaan.

Tip 4: Gebruik de kleurstof om je lippen mee te verzorgen, neem vaseline en dep dit met een kwastje in de aker el fesi, smeer het nu op je lippen, je lippen worden gevoed, beschermt, verzacht en krijgen tegelijkertijd een mooie tint.

Gebruik van de aker el fessi voor de huid

Tip 1: Gebruik aker fessi als blush voor je wangen, dep met een dikke kwast in de aker el fesi poeder, ook hier geld, hoe meer hoe donkerder de kleur van de blush. Breng de blush aan op de appeltjes van je wangen en werk deze uit over je jukbeen en ga verder richting de bovenkant van je oor.

Tip 2: Gebruik het om je huid mee te verzachten in combinatie met rozenwater. Neem een glas rozenwater en vermeng hierin een mespunt van de aker fessi poeder. Maak je vingers hiermee vochtig en smeer het nu op je huid. Laat het zitten totdat het opdroogt en was het hierna af met lauw water.

De klaproos die met zijn mooie rode kleur schoonheid vertegenwoordigt, zorgt ook voor schoonheid op je lippen en huid. Vroeger werd dit product gebruikt als een vrouw in Marokko ging trouwen, haar lippen en wangen kregen een intenst rode kleur, daar hoefde geen ziana (bruidsvisagiste) aan pas te komen. Ervaar zelf het simpele gebruik van deze cosmetica.

De aker el fessi is zuinig in gebruik en blijft lang zitten, een beetje kleurstof zorgt de hele dag voor een mooie kleur op je lippen. Het gebruik is eenvoudig, effectief en 100 % organisch en het resultaat is fabulous!

Tot de volgende beauty talks!

beauty
aker fessi
verzorging
cosmetica
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi