Oman is op weg om één van de meeste moslimvriendelijke vakantiebestemmingen ter wereld te worden
Het aantal toeristen in Oman is de afgelopen jaren gigantisch toegenomen.
Reizen
Dit is met name te danken aan de “2040 Toerisme Ontwikkeling Strategie” van het land om de doelstelling van 5 miljoen aankomsten per jaar te halen. Amadeus Gulf is één van de pioniers hierin, die erop gericht is om Oman een van de toplocatie voor halal toerisme in de regio en de wereld te maken. Het bedrijf heeft onlangs rapport over Halal Travel 2016 vrijgegeven, dit rapport geeft inzicht in de huidige behoeften van groep reiziger die op zoek zijn naar de top moslimvriendelijke reis locaties.  

In een interview met Muscat Daily, Graham Nichols, MD, Amadeus Golf zei: “We zien de Oman markt als een van de belangrijkste markten in de Golfstaten. Toeristenindustrie van Oman zal naar verwachting in de komende vijf jaar gelijkmatig door groeien, waarbij de aankomsten naar verwachting jaarlijks zullen toenemen omdat de reisverbindingen worden verbeterd en de visumbeperkingen worden opgeheven.” 

“Terwijl de inkomende aantallen reizigers aan het stijgen zijn, is de motivatie van de reizigers om Oman te bezoeken de afgelopen vijf jaar relatief gelijk gebleven. Gemiddeld komen ongeveer één derde van de reizigers voor recreatie, terwijl ~40% reizen om vrienden of familieleden te bezoeken en de rest komen voornamelijk voor zaken. Halal toerisme is het nieuwe buzzword in de reismarkt over de hele wereld en wordt ook populair in Oman.”  
 
Hotels in Oman zijn geleidelijk aan het moderniseren voor de halal toerisme. "Coral Muscat Hotel and Apartments is een viersterren halalvriendelijke hotel met een geschatte investering van $38 miljoen. In 2010 werd in Oman de eerste volledige islamitisch vijfsterrenhotel dat namelijk The Platinum geopend met als doel om in te spelen op de groeiende trend naar de halal-toerisme. Vergelijkbaar Grand Millennium Muscat, een Sharia-conforme halalvriendelijke luxehotel doet ook goede zaken" zei hij. 

Hij voegde daaraan toe dat “Oman heeft een aantal historische plekken die een goede basis vormen voor de uitbreiding van het toerisme.” 

Amadeus is in staat om de Oman-reismarkt te ondersteunen met innovatieve producten en diensten en heeft onlangs zijn aanwezigheid uitgebreid door zijn nieuwe vestiging in Muscat te openen met de state-of-the-art training en klantenservice.

toersime
halal
oman
moslimreiziger
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi