Oh prachtig Palestina
Voor moslims is het vinden van een geschikte bestemming voor een vakantie soms een beetje moeilijk.
Reizen
In tegenstelling tot wat de ervaring leert, kan je hele interessante bestemmingen vinden binnen de Arabische wereld. Palestina bijvoorbeeld, heeft een geweldige historie en prachtige religieuze plaatsen. 

Wanneer je het woord “Palestina” hoort denk je vast vooral aan oorlog en vernieling. Het is echter gekenmerkt door een grote diversiteit aan plekken die je kan bezoeken, door gastvrijheid die je normaal gesproken in alle Arabische landen vindt, door heerlijk eten en de goedkoopste accommodaties. Bovendien hoef je jezelf nooit druk te maken of je wel voldoende Halal eten of Masjids in Palestina zal vinden.

Ook kunnen we onze Palestijnse broeders en zusters helpen met het verbeteren van het toerisme wat de economie ten goede zal komen. Hier zijn een aantal mooie plekken die je zou kunnen bezoeken in Palestina:

1. Het dorp van Wadi Al Badan


Als je geïnteresseerd bent in pittoreske natuurlandschappen is het dorp van Wadi AlBadan een geweldige plek om eens naartoe te gaan. De beste periode om dit dorp te bezoeken is in de lente. De vallei is wat het hele dorp met name bijzonder maakt. Je kunt wandelen langs de randen van de vallei en genieten van het uitzicht op de olijfbomen. Ook zijn er vele archeologische plekken met onder meer windmolens en begraafplaatsen.

2. Jericho

De beste periode om de stad Jericho te bezoeken is in de zomer als de tuinrestaurants voor toeristen zijn geopend. De meest beroemde plek in Jericho is het Hisham’s paleis, een Islamitisch historisch paleis dat werd gebouwd door de kalief Hisham in de Umayyad periode. Het paleis staat vol met bewerkte stenen die de kunst uit die periode vertegenwoordigen. Het wordt beschouwd als het belangrijkste archeologische monument in Palestina.

3. Jenin

Je zou ook deze charmante stad kunnen bezoeken met haar verfrissende landschap. De stad staat bekend om haar vele olijfbomen. De diversiteit van de verschillende plekken die je kan bezoeken maken deze stad bijzonder. Je kan genieten van de prachtige natuur in het Umm Al Rihan bos en wat rondkijken op een belangrijke archeologische vindplaats uit de bronstijd, Khirbet Belameh.

4. Nablus

Nablus is een prachtige stad die meer waardering verdient. Je kunt een bezoek brengen aan de ruïnes van de oude Romeinse stad Neopolis. De oude binnenstad van Nablus heeft een indrukwekkende architectuur; een markt, moskeeën en traditionele zeepfabrieken. Je zou deze oude stad onder meer kunnen bezoeken wanneer je er geïnteresseerd in bent om meer te weten te komen over het dagelijks leven van de Palestijnen die daar leven.

De volgende keer dat je familie vraagt om op vakantie te gaan, stel dan eens Palestina als bestemming voor. In alle steden vind je moskeeën en bijna al het eten is halal. Daarnaast is het ook onze taak om de Palestijnse economie te verbeteren en toerisme is een prima manier om dat te doen.

Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reistip
palestina
moslim
reiziger
halal
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi