5 paradijselijke eilanden met meer dan genoeg halal voedsel die je zeker moet bezoeken
Er is haast geen betere vakantie dan een vakantie op een paradijselijk eiland met kristalheldere wateren, geweldige koraalriffen en ruim voldoende lokaal halal eten!
Reizen
Deze paradijselijke eilanden, waar de meerderheid van de bevolking moslim is, moet iedere moslim die van reizen houdt echt eens gezien hebben. Niet alleen zijn de natuur en de omgeving prachtig, je zal jezelf ook op je gemak voelen bij je moslim familie.

1. Cocos (Keeling) eiland, Australië

De Cocos eilanden zijn gesticht in 1826 door Alexander Hare, een Engelsman. Ondanks dat de Cocos eilanden onderdeel van Australië zijn, is de moedertaal van het eiland Maleisisch en Engels.

Dit paradijselijke eiland met een oppervlakte van 14,2 vierkante kilometer (5,5 square miles) heeft slechts ongeveer 600 inwoners. Mocht je verdwalen dan kun je er dus gerust op zijn dat ze je vrij snel zullen terugvinden. Het recent zo genoemde Cossies Beach op de Cocos eilanden is het beste stuk strand van Australië genoemd door strand expert Brad Farmer.

Op de Cocos eilanden is 80% van de bevolking moslim.

2. Zanzibar, Tanzania

Wist je dat 98.9 % van de bevolking van Zanzibar moslim is?

Grappig feitje: Wist je dat er in Tanzania, ten zuiden van Zanzibar, een eiland is met de naam Mafia eiland? Er zijn een aantal zeer mooie locaties om te duiken.

In Tanzania spreken ze meer dan 140 verschillende talen! Ma shaa Allah – dat is bijna een taal voor iedere bewoner, nou ja, bijna dan.

3. Lombok, Indonesië

Lombok staat ook wel bekend als het eiland van duizend moskeeën, simpelweg omdat er een moskee op iedere hoek van de straat te vinden is! Hun muadhins (degenen die oproepen tot het gebed) hebben de meest mooie stemmen, Ma shaa Allah!

Lombok is de beste plek om je halal behoeften te stillen en de beste plek om alle cocktails uit te proberen waarvan je nooit in staat bent geweest om die te proberen! Tal van mocktails (alcoholvrije drankjes) zijn verkrijgbaar in Lombok.

Veel hotels in Lombok promoten zichzelf als Islamitisch met Qibla stickers en kopieën van de Koran op iedere kamer.

Wanneer je rond rijdt op het eiland zal je opvallen dat schattige kleine jongens met kufis en meisjes met hidjabs de school verlaten in kleine groepjes, of in een lange rij langs de weg.

Lombok heeft een aantal van de mooiste koraalriffen ter wereld omdat veel kleine steden van het eiland niet vaak bezocht worden door toeristen.

4. De Malediven

De Malediven zijn veranderd van het Boeddhisme naar de Islam in de 12e eeuw. De Malediven bestaan uit 1.192 koraaleilanden.

De meeste moskeeën zijn gemaakt van koraal steen met golfplaten of rieten daken. De meeste winkels en kantoren in de Malediven sluiten 15 minuten na iedere oproep om te bidden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je jouw Salah mist terwijl je aan het winkelen bent.

Wist je dat je geen inwoner van de Malediven kan worden als je geen moslim bent?

5. Langkawi, Maleisië

Langkawi heeft een lang regenseizoen van negen maanden dat begint in maart en eindigt in november. Maar hé, regen houdt niemand tegen om te gaan eten, toch?

Maleisisch eten is ontzettend lekker en Langkawi in het bijzonder heeft een aantal plekken waar je de meest heerlijke gerechten kan eten, zowel lokaal als internationaal. Serieus.

Het eiland heeft 28 moskeeën, als je ooit een Maleisiër hebt ontmoet zal je weten dat je jezelf ontzettend welkom zal voelen waar je ook heen gaat.

Langkawi is een belastingvrij eiland. Je zou dus kunnen overwegen om geschenken voor je vrienden en familie thuis te kopen op dit eiland. Wel jammer dat je geen eten voor ze mee kan brengen.


Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reistip
halal
eilanden
moslimtoerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi