India: 1001 werelden
India, een land in Zuid-Azië. Een gigantisch groot land dat verschillende culturen, tradities en religies kent.
Reizen
Helaas wordt dit land vaak vergeten of overgeslagen door degenen die hun vakantieplannen uitstippelen. Daarom bij deze zes redenen waarom jij dit absoluut niet moet doen!

1. Religie 

Een waarschijnlijke reden dat je hier bent is omdat je geïnteresseerd bent in een ultieme islamitische vakantiebestemming. Zo ja, laat mij je dan verrassen door te vertellen dat India ‘the place to be is’ voor moslims. Naast de verscheidene moskeeën, islamitische centra en de immense moslimpopulatie (alhamdoelillah, geprezen is Allah), zijn bijna alle restaurantjes halal. De voornaamste reden hiervoor is dat de grootste vleesleveranciers vaak moslim zijn.

Wat India onder andere zo bijzonder maakt is dat elk horecagelegenheid een duidelijk onderscheid maakt tussen “veg” en “non-veg”. Hiermee doelen ze op vegetarisch en niet-vegetarisch eten. Lekker handig als je vegetarisch bent of op safe wilt spelen omdat je twijfelt of het inderdaad wel halalwaardig is.

Een ander leuke bijkomstigheid is dat je je daar kan kleden zoals je wilt. Zo is het daar rondlopen in bijvoorbeeld lange kledij met of zonder niqaab de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen lopen overal in India in islamitisch/arabisch traditionele kledij. Erg bijzonder om te zien dat het soms lijkt alsof je in een islamitisch land terecht bent gekomen.

2. Veilig

Verbazingwekkend genoeg is in heel het land geen snufje diefstal of geweld te bekennen. Je kunt gerust in een restaurant jouw telefoon en portemonnee op tafel laten liggen, terwijl je in de tussentijd een bezoekje brengt aan een sanitaire ruimte. Niemand die ook maar een van jouw bezittingen durft aan te raken!

Overal in grote steden patrouilleren politieagenten die je overal mee willen helpen. Hun slogan is ook wel “ Let us help you!” Voor elk wissewasje kun je bij ze terecht. Bijvoorbeeld als je wilt bellen naar het hotel maar je geen (werkend) simkaart hebt, of in een wat extremer geval als de ‘tuctuc-driver’ je naar een verkeerde plek heeft gereden.

3. Communicatie

In een land als India verwacht je al gauw dat het grootste probleem of barrière de taal zal zijn. Indien je de Engelse taal machtig bent hoef je je absoluut geen zorgen te maken. De mensen spreken daar goed Engels. Ook verkeers-, waarschuwings- en informatieborden zijn vaak in het Engels en kunnen je daarom goed wegwijs maken. Mocht je niet zo goed Engels kunnen dan is dat ook niet zo’n groot probleem. Indiërs zijn geduldige mensen, je kunt jezelf ook makkelijk met handen en voeten verstaanbaar maken. De meeste arme mensen kunnen helaas geen Engels, maar kennen wel de belangrijkste woorden of zinnen.

4. Landschap

India is qua oppervlakte gelijk aan ongeveer een derde van de Verenigde Staten. Je zult dus ook begrijpen dat het land afwisselende landschappen heeft. Ieder staat is rijk aan verschillende indrukwekkende natuurgebieden. In het noorden bijvoorbeeld vind je prachtige besneeuwde bergen van de Himalaya en kun je goed wildlife spotten. Houd je van safari’s? Dan kan ik je vertellen dat je in het noorden prachtige safari tochten kunt maken.

Het zuiden van India staat vooral bekend om haar tropische vegetatie. Het zuiden van het land biedt verschillende boottochten door prachtige wateren. In de deelstaat Kerala bijvoorbeeld word je omringd door theeplantages, bergen en natuurreservaten. Vooral de nadruk ligt op ‘theeplantages’, je kunt je geen weg voorstellen dat niet door twee thee plantsoenen baant.

De diversiteit van de natuur in India is groot. Door heel het land wordt je gekalmeerd door de natuur. Rustige afgelegen gebieden omhelzen je met ontspannenheid. Mooie wateren, heetwaterbronnen en watervallen die je doen verbazen. SubhanAllah hoe water alles kan sieren. Dichte bossen, hoge bergen, woestijnachtige oorden en dichte bamboebossen wisselen zich af in elk gebied. Genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan prachtige trektochten. 

Hou je van zwemmen dan kun je jouw geluk niet op. Naast de prachtige zeeën heeft Allah (swt) India begunstigd met uitgestrekte woestijnen, backwaters, groene laaglanden, tropische wouden en meren.

Er komt zeer veel wildlife voor in verschillende nationale (natuur) parken. Denk hierbij aan olifanten, Bengaalse tijgers, boomluipaarden, rode panda’s, Indiase neushoorns en gouden langoeren.

5. Cultureel erfgoed

Iedereen kent de Taj Mahal wel, een van de zeven wereldwonderen. Maar naast dit prachtige paleis heeft India ongelofelijk veel andere legendarische paleizen, monumenten en forten.

Juist door de kleurrijke bevolking heeft India een imposante geschiedenis dat prachtige culturele erfgoed heeft achtergelaten. De vele culturele bezienswaardigheden nemen je bij de hand, ver terug in de tijd. Voor elke cultuurliefhebber is het zeker raadzaam om de welbekende “Gouden Driehoek” te bezoeken. De Gouden Driehoek ligt in het noorden van India en strekt zich uit tussen de steden Delhi, Agra en Jaipur.

6. Goedkoop, maar geen duurkoop!

Alles in India is relatief veel goedkoper en dat is natuurlijk goed voor de portemonnee. Waar je in een Europees land veel moet neer tikken voor een safari of trektocht betaal je in India ¼ van de prijs. Voor 1 à 2 euro kun je heerlijk genieten van een maaltijd en voor nog niet eens 5 euro reis je van de ene staat naar de andere staat. Dat houdt in principe in dat je meer leuke dingen kunt doen omdat je ook meer te besteden hebt.

Waar men wel rekening mee dient te houden is dat de prijzen die afgebeeld staan, vaak zonder belasting zijn. Het is raadzaam om jezelf goed te informeren over de wisselkoers vooraleer je geld wisselt, dit omdat elk bank zijn eigen tarief kan hanteren plus met de bijkomende charges. Een leuke tip is dat ‘the State Bank of India’ een overheidsbank is dat geen charges hanteert.

7. Te warm, te koud of neutraal?

Elk mens is anders geschapen. De een houdt van regen en de ander houdt weer van zon. Bepaalde landen kennen heel het jaar door zowat hetzelfde klimaat. India daarentegen kent jaarlijks drie verschillende “seizoenen”. Het “koele seizoen” is in India tussen oktober en februari. Sta je te popelen om je vitamine D gehalte in jouw bloed een beetje te doen toenemen? Ga dan tussen februari en juni naar India. Het is daar dan heerlijk warm. Echter wel met een hoog luchtvochtigheid! Houd je eerder meer van regen dan is het raadzaam om van begin juni tot september te gaan, want dan begint de monsoon (het regenseizoen).

Waan je in een wereld vol pracht en praal. Pak je koffers en reis naar een van de meest cultuurrijke landen in de wereld: India. Vergeet niet jouw camera mee te nemen, want zoals de bekende Roger Kingston ooit zei: “A camera is a save button for the mind’s eye”.


Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reizen
india
reistip
azië
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi