Een kennismaking met Barcelona
Barcelona een van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld, en dat is niet zonder reden.
Warm lonkend vanaf de stranden van de Middellandse Zee is Barcelona een van de meest bezochte toeristische bestemmingen ter wereld, en dat is niet zonder reden. De stad biedt stranden met helder blauw water waar je heerlijk van de overvloedige zon kan genieten. Het heeft een groot aantal wereldberoemde architectonische stijlen die wel tweeduizend jaar terug gaat. Daarnaast is er een overvloed aan verschillende soorten voedsel en cultuur te ervaren. De bruisende stad heeft vele Spaanse grootheden geïnspireerd waaronder Dali, Picasso, Gaudi, en Miro.

Als het culturele en economische centrum van Catalonië en tegelijkertijd de tweede grootste stad van Spanje is Barcelona het kloppend hart van de Catalaanse identiteit. In de afgelopen decennia heeft immigratie geleid tot een heropleving van de Islam. Met bijna twee miljoen moslims die momenteel woonachtig zijn in Spanje (4% van de totale bevolking) is dat bijna een verdubbeling ten opzichte van 2007, zowel in totale aantallen als in het percentage van de bevolking.

Deze snelle stijging betekent dat faciliteiten en activiteiten die zijn afgestemd op de Islamitische reiziger makkelijk kunnen worden gevonden. Voldoende accommodatie om de snel groeiende bevolking te herbergen is echter schaars aan het worden, vooral tijdens de Salat. Dit heeft geleid tot het openen van een flink aantal kleinere ruimtes waar men kan bidden in plaats van enkele grootschalige moskeeën. Er liggen echter plannen op tafel om een verlaten arena, die in het verleden voor stierenvechten werd gebruikt, om te bouwen in een moskee die plek biedt voor 40.000 gelovigen. 

Momenteel zijn de grootste en meest bekende plaatsen voor aanbidding de volgende:

Mezquita Tariq Bin Ziyad
Gelegen langs de Calle San Rafael vind je de grootste en meest bekende Masjid van Barcelona. De Masjid heeft meer dan zes verdiepingen waar het gebed kan plaatsvinden, desondanks is er nog steeds vraag naar meer ruimte. Deze Soennitische moskee is multicultureel en wordt gebruikt door zowel de lokale bevolking als bezoekers van over de hele wereld voor hun dagelijkse gebeden.

Catalan Islamic Cutural Center
In het Les Glories winkelgebied vind je langs de Carrer de Clot een van de meest bezochte Islamitische centra van de stad. De moskee is gebouwd in Andalusische stijl van het Spaanse Islamitische verleden en is geschikt voor maximaal 1300 aanbidders. 

Tips voor jouw reis naar Barcelona

De enorme omvang van Barcelona, de lange geschiedenis en de variatie aan culturen vertalen zich in een overvloed aan plekken om te bezoeken en ervaringen om van te genieten. Of u nu van plan bent om non-stop culturele ervaringen op te doen of gewoon wil genieten van een ontspannende vakantie aan het strand, Barcelona heeft voor elk wat wils. 

Sagrada familia
Het meesterwerk van de modernistische architectonische meester Antoni Gaudi is zonder twijfel de Sagrada Familia. Met 4.5 miljoen bezoekers vorig jaar is het de meest bezochte locatie van Barcelona. Gaudi 's levenslange en onvoltooide obsessie is iets Unique dat niet meer wordt doorgegeven.

Park Guell
Park Guell is eveneens een gigantisch werk van de altijd aanwezige Gaudi. Het park begon in 1900 als een dienstplicht van Count Eusebi Guell. Het park is erkend als UNESCO werelderfgoed in 1984 en staat bekend om zijn speelse ontwerp, rustieke sfeer, weelderig groen, vele beelden, beeldhouwwerken en mozaïeken gemaakt door de modernistische meester. Neem wat eten en drinken mee en geniet onder de Spaanse zon van de betoverende sfeer.

Passeig de Gracia
Barcelona is een van de beste Europese steden voor bezoekers die willen winkelen en zal de innerlijke modeliefhebbers dan ook niet teleurstellen. Onder de vele modieuze winkelcentra is het meest luxe nog wel de Passeig de Gracia. Grote merken zoals Dolce en Gabbana, Luis Vuitton en nog vele anderen zijn er rijkelijk vertegenwoordigt. Daarnaast zijn er twee bezienswaardigheden te vinden langs de boulevard, deze zijn gemaakt door de altijd aanwezige Antoni Gaudi.

Het Picasso museum (Museu Picasso)
Dit museum is gevestigd in vijf middeleeuwse stenen herenhuizen. Het is de thuisbasis voor meer dan 4200 kunstwerken van de beroemde kunstenaar uit de twintigste eeuw. Het museum is geopend in 1963 en laat uitvoerig zijn vroege jaren en hoogtepunten zien. Ook komt zijn persoonlijke en langdurige relatie met de inspirerende stad uitgebreid aan bod.

Museum van de Nationale kunsten van Catalonië (Museu Nacional d’Art de Catalunya)
Dit museum is gebouwd in 1929 en gerenoveerd voor de wereld tentoonstelling in 2005. Je vindt er Catalaanse kunst van de middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Romeinse fresco’s (muurschilderingen) vormen het middelpunt van de omvangrijke collectie die wel duizend jaar kunst vertegenwoordigt. 

Casa Batllo

Zoals zoveel van de meest kenmerkende plekken in Barcelona is Casa Batllo het werk van Antoni Gaudi. In 1904 herontwierp Gaudi dit reeds bestaande gebouw in zijn eigen modernistische stijl. Sindsdien is het misschien wel het meest fascinerende residentiële gebouw ter wereld.

La Rambla
Deze voetgangersstraat vormt het centrum van het normale leven van de lokale bevolking en de toeristen. Het eten, de winkels, de kunstenaars, de cafés, de straatartiesten, de architectuur en nog veel meer prikkelen de Catalaanse zintuiglijke ervaring. Op deze overvolle voetgangers boulevard is het druk tot in de vroege uurtjes van de ochtend.

De stranden van Barcelona
Barcelona beschikt over ruim 4.2 kilometer aan goudkleurige stranden langs het turquoise water van de Middellandse Zee. Hier kun je onder meer genieten van versnaperingen in de vele strandtentjes, kitesurfen en windsurfen. Er zijn vier grote stranden om uit te kiezen en allemaal zijn ze eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer vanuit het centrum van de stad.


Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reizen
barcelona
stedentrip
citytrip
halaltoerisme
moslimreiziger
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi