Maak zelf een heerlijke pizzabodem
In de hedendaagse ‘microwave maatschappij’ kan alles kant-en-klaar worden gehaald of bezorgd. Echter is er niets lekkerder en gezonder dan vers en zelfgemaakt.
Hieronder kun je lezen hoe je in 7 stappen zelf een heerlijke pizzabodem maakt.

Benodigdheden (1 pizza)

1 tl honing
175 ml water
½ zakje gist
275 g biologische bloem
2 el (grof) zeezout (zoals Sel de Guérande)
1 tl olijfolie

Bereiding

Los de honing op in 50 ml koud water. Voeg de gist toe en laat 10 minuten staan.Strooi 150 gram bloem in een kom en schenk het honing-gistmengsel erbij. Voeg 125 ml lauw water toe en roer alles minimaal 5 minuten stevig door.Dek het deeg niet af en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.Voeg het zout, de rest van de bloem en olijfolie toe en meng alles tot een samenhangend mengsel. Dek de kom af met plasticfolie en laat rusten: voor het allerbeste resultaat 3 dagen in de koelkast, anders 2 uur op kamertemperatuur.

Haal het deeg uit de koelkast, bestuif met wat bloem en maak er een grote bal van. Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Bestuif het deeg opnieuw met bloem en druk de lucht er met de palm van de hand uit. Duw het deeg met de vingertoppen naar buiten. Draai de deegplak om en herhaal deze werkwijze een paar maal, tot u een grote ronde plak van 30 cm doorsnee hebt.Leg de deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, klaar om belegd te worden.

Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur en 40 minuten rusten (3 dagen rusten is ideaal)

Dit recept komt uit het kookboek: Pizza de Luxe van Manteau 
pizzabodem
zelfgemaakt
recept
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi