Hoe Taiwan 'halal' gaat om toeristen uit het Midden-Oosten te trekken
Taiwan haalt alles uit de kast om toeristen vanuit de Golfstaten aan te trekken.
Taiwan, een van de vier "Aziatische tijgers" met een gemiddeld nationaal inkomen van bijna 40.000 dollar, haalt alles uit de kast om toeristen vanuit de Golfstaten aan te trekken. Er is een dagelijkse directe vlucht van Dubai naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Deze vlucht heeft een heel assortiment aan moslimvriendelijke faciliteiten en voorzieningen aan boord die het leven van een moslimreiziger makkelijker maken.

Prikkelen van de "moslimmarkt"

In een interview exclusief voor Al Arabiya Engels in het hoofdkwartier van de Nationale Ontwikkelingsraad van Taiwan verteld Connie Chang, directeur van de algemene planning: “Het wereldwijde Islamitische economie rapport 2016/17, gepubliceerd door het financiële instituut Thomson-Reuters, voorspeld dat de bestedingen van Islamitische consumenten wereldwijd zal toenemen van 1.9 biljoen dollar in 2015 naar 2.6 biljoen dollar in 2020. Dit is een potentiële markt die we graag willen prikkelen”.

Uitweidend over het moslimvriendelijke beleid van de eilandnatie voegde Chang toe: “Een overheidsproject dat de banden met moslim naties moet bevorderen is Halal Taiwan, een jaarlijkse beurs waarin lokaal geproduceerde producten en diensten worden gepromoot. Daarnaast is de overheid ook begonnen met campagnes die het aantal halal gecertificeerde locaties moeten doen toenemen in Taiwan. Ook is er een versimpelde VISA-procedure voor bezoekers uit het Midden-Oosten en andere landen waarvan de meerderheid moslim is”.

Moslimvriendelijk Taiwan

Eric Lin, directeur Internationale aangelegenheden van het Taiwanese Toerisme Bureau, vertelt: "Om meer moslim toeristen aan te trekken en de zichtbaarheid van Taiwan in de moslim wereld te vergroten, zijn we een moslimvriendelijke omgeving aan het maken in Taiwan. Het Toerisme Bureau werkt samen met de Chinese Moslim Associatie (CMA, Taiwan) om certificaten te verstrekken aan restaurants die halal voedsel maken, alsmede aan hotels en centrale keukens."

"Ons doel is om eten en comfortabele hotels te kunnen bieden aan moslim bezoekers. Ons bureau verstrekt ook subsidies voor het verkrijgen van een halal certificering door restaurants en hotels om hen aan te moedigen hun voorzieningen te verbeteren en aan te passen zodat het aan de moslim behoeften voldoet. Om moslimreizigers meer op hun gemak te laten voelen stimuleert het bureau ook openbaar transport en bezienswaardigheden om gelegenheden om te bidden en moslimvriendelijke toiletruimtes te maken."

Lin citeerde trots de laatste Mastercard-Crescent beoordeling van de wereldwijde moslimreiziger index die Taiwan heeft aangewezen als veiligste moslimbestemming buiten de Organisatie van Islamitische Coöperatie (OIC) landen. Taiwan werd hier ook aangeschreven als de zevende meest populaire bestemming onder 130 niet-OIC landen.

Breed inzetten

De getallen zijn echter nog niet erg indrukwekkend. Afgelopen jaar waren slechts 200.000 van de 10,44 miljoen toeristen die Taiwan bezochten moslim. Maar ambtenaren zoals Chang en Lin zijn optimistisch omdat het aantal moslimreizigers stijgende is. Volgens de huidige voorspelling zal het aantal moslimreizigers van 117 naar 168 miljoen stijgen in 2020. Taiwan hoopt hier een aanzienlijk aandeel in te verkrijgen.

Volgens Lin komt het grootste deel van de moslimreizigers uit nabij gelegen landen zoals Maleisië, Indonesië en de Filipijnen. De welvarende Golfregio is een enorme markt en de toenadering van Taiwan omvat ook een tentoonstelling van het bureau bij de Arabian Travel Market (ATM) beurs in Dubai. Lin zei dat gerichte acties van vliegtuigmaatschappij Emirates, die de dagelijkse Dubai-Taipei vlucht verzorgt, van het Taiwanese toerisme bureau en de reisbureaus resultaten zullen gaan laten zien.

Bron & photocredit: trip2orient.com/nl
taiwan
halal
reizen
toerisme
moslimreiziger
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi