Marokkaanse steden: Asilah
In de reeks met Marokkaanse steden richten wij vandaag de spotlights op Asilah.
Asilah is een stad in het noorden van Marokko. De stad is vooral bekend om haar gebouwen met mediterrane invloeden en staat bekend als het "witte stadje", vanwege de wit geverfde huisjes met blauwe accenten op de muren en deuren. De huizen die zijn versierd met beschilderingen onderschrijven de reputatie van het stadje als verzamelplaats voor kunstenaars.

Asilah staat ook bekend als vissersstadje. De prachtige, schilderachtige haven van Asilah bruist nog steeds van de vissers. De visvangst is een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners. De Spaanse invloeden vermengt met Marokkaanse tradities zijn nog goed terug te zien in Asilah dat vroeger onderdeel was van Spaans-Marokko. De stad had 31.147 inwoners in 2014.

Geschiedenis

De stad Asilah heeft onder Portugees bestuur gestaan. De stad werd door de Feniciërs gebruikt als handelspost, maar werd later veroverd door de Portugezen in de vijftiende eeuw. In 1549 had John III de stad Asilah verlaten en midden in een economische crisis gelaten, het werd hierna overgenomen door Moulay Ismail in het jaar 1692. Asilah werd een deel van het door Spanje gekoloniseerde Marokko in 1912 tot en met 1956, hierna werd Marokko onafhankelijk.

Must sees

Paradise Beach
Asilah heeft een eigen klein strand. Als je van rust houdt, kun je als alternatief voor het drukkere strand vlak bij de oude medina naar het prachtige en toepasselijke Paradise Beach. Bezoekers kunnen genieten van zacht zand en een rustige ambiance. Het strand is uitgestrekt, je kunt er in de zomer zonnen, actief een balletje trappen of een ritje maken op een kameel.

Fietsen langs de promenade
De uitstekende locatie aan zee wordt aangevuld door een mooie promenade en prachtige, eenvoudige straten in de stad. Asilah's ligging, grootte en locatie maken het perfect voor fietsers om een fietstocht af te leggen. De meeste van de lokale hotels bieden fietsverhuur aan en sommigen ook fietstochten. Hou je van fietsen? Ga dan op de fiets de stad verkennen, en maak op je eigen tempo kennis met deze kleine stad.

Bewonder de kunstwerken
De schilderijen die de witgeverfde muren van het oude deel van de stad vullen, zijn een van de belangrijkste attracties van de stad en trekken het hele jaar door kunstliefhebbers aan. Bezoekers kunnen de verschillende muurschilderingen bewonderen of een galerij bezoeken voor meer kunst. Asilah heeft verder verschillende kunststudio's en tentoonstellingsruimtes. Vanwege dit alles is Asilah een ideale stad als je van kunst en cultuur houdt.

De stadsmuren
De medina van Asilah is omgeven door stenen vestingwerken die gebouwd werden door de Portugezen in de 15e eeuw, toen Asilah onder de controle van de Portugezen was. Sinds die tijd zijn deze stadsmuren deels verzorgd en zelfs gerenoveerd, ze vormen het oude deel van Asilah en laten wat van de geschiedenis zien. 

De muren van de oude medina hebben twee pieren die zich uitstrekken in de oceaan. Het bastion in het zuidwestelijke deel is de beste plaats om het beste uitzicht op de oceaan te krijgen, vooral bij zonsondergang.

Winkel in de kleine souk
Winkelen in de souk is leuk om te doen op elke dag, maar met name op donderdag als het marktdag is. In tegenstelling tot de vaak overvolle markten in de grote steden kun je hier bijna vredig rondwandelen in deze gevarieerde en betoverende kraampjes waar van alles en nog wat te koop is.

Beste tijd om te gaan

Asilah heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de winter stijgen de temperaturen zelden boven de 20°C, ook regent het er regelmatig. In de zomers bereiken de temperaturen gemakkelijk 30°C of hoger maar extreem hoge temperaturen komen er zelden voor.

De zomer en winter zijn in principe beide een ideale tijd om de stad te leren kennen omdat de temperaturen aangenaam zijn. Ben je opzoek naar een actieve vakantie dan zijn de wintermaanden ideaal. Wil je een zon, zee en strand vakantie? Dan zijn de zomermaanden hier meer geschikt voor.

Vervoer

Asilah beschikt niet over een vliegveld, het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Tanger, wel heeft het een treinstation, busnetwerk en rijden er taxi's. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om een auto te huren.

Marokko heeft zoveel moois en beschikt over prachtige plaatsen, meer hierover volgende week in de volgende stad!

Photocredit: Moroccoworldnews
marokko
asilah
reizen
stedentrip
citytrip
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi