Marokkaanse steden: Mohammedia
In de reeks met Marokkaanse steden richten wij vandaag de spotlights op Mohammedia.
Mohammedia is een havenstad en ligt in het westen van Marokko. Het herbergt de belangrijkste olieraffinaderij van Marokko, de Samir-raffinaderij, waardoor de stad het centrum van de Marokkaanse aardolie-industrie is geworden.

De stad ligt tussen de uitlaten van de rivieren Oued El-Maleh en Oued Nfifikh en wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het noorden. Mohammedia telde in 2014 een inwonersaantal van 208.612 personen.

Geschiedenis

De stad Mohammedia werd vroeger Fedala genoemd. Tussen de 14e en 19e eeuw was de haven een belangrijek marktplaats voor handel tussen Marokkaanse kooplieden en Europese handelaren. Er zijn nog altijd sporen van de zakelijke rol onder de Almoravid-dynastie te zien. In 1913, toen Marokko bezet was door de Fransen, begon de bouw van moderne havenfaciliteiten in de stad.

Fedala werd na de onafhankelijkheid in 1959 ter ere van Koning Mohammed V vernoemd tot Mohammedia.

Must sees/ must do's

Dagtocht
Mohammedia is een rustige en weelderige havenstad en biedt de perfecte dagtocht om te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Met één van de beste stranden aan de zuidkust van Marokko en enkele van de groenste landschappen, is deze kleine stad ideaal om een dag door te brengen. Hoewel de medina relatief klein is, zijn er tal van kleine cafés en restaurants om te genieten van een kopje muntthee of een traditionele Marokkaanse tajine.

Souks
Moderne ontwikkelingen zoals de Marjane-keten van supermarkten mengen zich met de Kasbah en traditionele souks. Er is onder andere een kleine souk achter de muren van de Kasbah.

Golfen
Mohammedia is een ideale plaats als je van golf houdt, er zijn veel mogelijkheden om een ​​paar rondjes golf te spelen met een ideaal kustdecor. Royal Golf Nafa, ook wel bekend als "The Scotsman" is een populaire golfbaan met uitzicht op zee langs een aantal van de 18-holes banen.

Yacht Club du Maroc
De Yacht Club du Maroc biedt een scala aan recreatieve activiteiten aan zoals voetbal, tennis, golf, volleybal, surfen en windsurfen, zwemmen en paardrijden aan. 

Dream Village
Dream Village is een ecologisch, toeristisch gebied gelegen tussen Casablanca en Mohammedia, een paar kilometer van het Cascades-bos. Het gebied is 20 hectare groot en biedt verschillende activiteiten aan, er is verder een dierentuin, ponyclub en restaurant.

Stranden
Voor strandliefhebbers biedt Mohammedia een aantal prachtige opties voor bezoekers aan. Een van de betere stranden is de Sablettes, een uitgestrekte, maanvormige strook met cafés en restaurants langs de randen tegenover het water. Je kunt er surfen en andere watersporten uitoefenen, ook zijn er jetski's beschikbaar voor verhuur. La Plage de Mannesmann is net zo'n mooie strandbestemming, en Pont Blondin is een geweldig strand voor surfliefhebbers. Een langzame kameel- of paardritje is een ander alternatief voor landliefhebbers.

Loran-camping
Mohammedia is ook een goede plaats voor kampeerders, op de Loran-camping zijn er mogelijkheden om een tent of caravan op te zetten.

Beste tijd om te gaan

Mohammedia heeft door de westelijke ligging een Middellandse-Zeeklimaat. Dat betekent dat de winters koel en vochtig zijn en de zomers droog en warm. Ben je opzoek naar een actieve vakantie, dan zijn de wintermaanden ideaal. Wil je liever een zon, zee en strandvakantie? Dan zijn de zomermaanden hier meer geschikt voor.

Vervoer 

Mohammedia heeft geen eigen vliegveld, maar beschikt wel over een treinstation. Verder heeft de stad een busnetwerk en rijden er taxi's. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om een auto te huren.

Marokko heeft zoveel moois en beschikt over prachtige plaatsen, meer hierover volgende week in de volgende stad!

Photocredit: Booking.com
marokko
mohammedia
reizen
stedentrip
citytrip
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi