Netflix geeft groen licht voor eerste originele Arabischtalige serie
We krijgen eindelijk de kans om Arabieren te zien die niet worden geportretteerd door Pakistanen uit Londen of Israëli's die humus uitspreken als Khumus.
Er komen spannende tijden aan voor fans van het online streamingplatform. Na talloze Netflix-series van over de hele wereld te hebben gezien, zullen we eindelijk de kans krijgen om Arabieren te zien die niet worden geportretteerd door Pakistanen uit Londen of Israëli's die humus uitspreken als Khumus.

Jinn zal dit jaar in Jordanië worden gefilmd en er zal worden gewerkt met een groot aantal Arabische talenten, waaronder de Libanese regisseur Mir-Jean Bou Chaaya en Bassel Ghandoub, schrijver van de veelgeprezen en voor een Oscar genomineerde Jordaanse film Theeb.

De zes afleveringen durende dramaserie zal draaien rond een groep vrienden wiens leven wordt verstoord wanneer een bovennatuurlijk wezen dat bekend staat als Jinn voor hen verschijnt in de vorm van een tiener in de oude stad Petra. Denk aan Stranger Things meets Aladdin, zoiets.

"Dit is een geweldige kans om Arabische jongeren op een heel unieke manier in beeld te brengen. Het niveau van authenticiteit dat Netflix met deze show probeert te bereiken, is zeker wat mij het meest aantrok om deel uit te maken van dit project", zei Bou Chaaya tegen Cairoscene.

De serie is een welkom keerpunt voor de MENA-regio, waarbij Netflix ernaar streeft meer originele Arabische inhoud te produceren en een platform te bieden aan opkomende en getalenteerde acteurs.

Jinn zal naar verwachting in 2019 worden uitgebracht.
netflix
jinn
originele
arabischtalige
serie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi