Marvel: eerste islamitische superheld krijgt hoofdrol
Marvel wordt de laatste tijd geroemd om de diverse casts van hun films.
Kamala Khan, het eerste islamitische karakter van Marvel met een eigen stripboek, wordt het hoofdpersonage van een nieuwe Marvel-film. De hoofdrol voor Ms. Marvel, zoals Khans alter ego wordt genoemd, is volgens fans en filmkenners een belangrijke stap voor de representatie van moslims in superheldenfilms en dus van grote symbolische waarde.

"We zijn nu bezig met de film Captain Marvel", vertelde directeur Kevin Feige tegen BBC. "Maar nadat we Captain Marvel hebben geïntroduceerd aan de wereld, hebben we plannen voor Ms. Marvel, de islamitische held die wordt geïnspireerd door Captain Marvel."

Het personage van Khamala Khan is een Pakistaans-Amerikaanse tiener die opgroeide in New Jersey. Als Khan ontdekt dat ze de kracht heeft om van gedaante te wisselen, neemt ze de oude naam van haar idool Carol Danvers aan en wordt ze Ms. Marvel.

Khan verscheen voor het eerst in de serie Captain Marvel in augustus 2013, maar kreeg in februari 2014 haar eigen serie in. Khan is het eerste islamitische karakter van Marvel dat een eigen stripboek heeft. Het eerste nummer van Ms. Marvel werd goed ontvangen.

Diversiteit
Na Black Panther en Wonder Woman lijkt dit de volgende zet te zijn van filmstudio's als Marvel en DC Comics om meer focus te leggen op diversiteit. Afgelopen jaar was Marvels film Black Panther, de eerste superheldenfilm met een vrijwel volledig zwarte cast en crew, een enorme hit. En met DC Comics's Wonder Woman was Patty Jenkins de tweede vrouw die een film met een budget boven de 100 miljoen dollar mocht opnemen.
marvel
ms marvel
islamitische superheld
captain marvel
black panther
wonder woman
dc comics
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi