Prachtige dingen die je eens in je leven moet hebben gezien
Reizen over de wereld en andere landen en culturen ontdekken is een hartverwarmende en geweldige ervaring.
Kijk maar eens naar deze selectie van de meest geweldige plaatsen en landschappen, en inspireer jezelf om eens wat nieuws te doen op je volgende halal-vriendelijke vakantie, zelfs wanneer je hiervoor buiten de kaders moet denken!

Ballonvaren in Cappadocia, Turkije 

Maak de trip van je leven en zie een landschap dat je nog nooit eerder hebt gezien en ook nooit meer zal zien. De prachtige uitzichten die Cappadocia te bieden heeft zijn bijna belachelijk te noemen, uitzichten als deze zullen adembenemend werken! Het wordt voortdurend beoordeeld als een van de beste bestemmingen ter wereld voor ballonvaren, hier zweef je door mooiste valleien in een hete luchtballon, en zie je met eigen ogen de adembenemende landschappen die Turkije te bieden heeft. 

Cappadocia biedt haar gasten deze verbazingwekkende ervaring die je maar eens in je leven mee zal maken tegen zeer redelijke prijzen, ook zijn er verschillende pakketten beschikbaar. Of je nu een tour maakt met vrienden en familie of een romantische vlucht zoekt alleen voor jullie twee, wat je ook beslist, je zal er zeker geen spijt van krijgen! Van opstijgen tijdens zonsopkomst en de eerste stralen van de ochtendzon zien tot het zachtjes zweven over sprookjesachtige schoorstenen, weelderige valleien bezaaid met duiven huisjes en kleurrijke boomgaarden en wijnvelden.

Je ballonvaart zal niet alleen een spannende recreatieve activiteit zijn maar het zal je ook doen realiseren dat je iets ziet wat maar weinigen zullen zien! Vluchten zijn beschikbaar die 1 tot 2 uur duren waarin je voldoende tijd zal hebben om de frisse lucht tot je te nemen en de spectaculaire uitzichten te verwerken. Wanneer je terug op de grond bent zul je worden verwelkomd met een ontbijtbuffet! 

Beklimmen van de Fuji berg, Japan 

De legendarische Fuji berg is een van de nieuwste UNESCO Werelderfgoed plekken op de lijst, je weet dus meteen dat dit een locatie is die bezocht moet hebben! De 3.775 meter hoge Fuji berg is de hoogste en waarschijnlijk meest mooie berg van Japan die zeker een plaatsje op jouw bucketlist verdient. De berg biedt verbazingwekkend spectaculaire 360 graden uitzichten over Ashi meer, de Hakone bergen en de Owakudani vallei, bezoeken van de Fuji berg is 4 voor de prijs van 1! 

De berg staat in het hart van het Nationale park Hakone en jaarlijks klimmen meer dan een miljoen mensen naar de top. Het klimseizoen is tussen juli en augustus omdat rond deze tijd het weer aangenaam is. Hoewel de klim als een flink karwei klinkt zullen de prachtige uitzichten die je onderweg te zien krijgt het zeker de moeite waard maken.  Niet alleen krijg je de kans om de enige echte Fuji berg te beklimmen, je krijgt ook de kans om te genieten van de meest verbazingwekkende panoramische uitzichten die je ooit gezien hebt en die de meeste mensen nooit te zien zullen krijgen. 

Mocht klimmen niet echt jouw ding zijn maak je dan geen zorgen! Japan biedt ook verschillende andere manieren aan waardoor je de beroemde bezienswaardigheid van hun land kan bewonderen. Uitzichtpunten verspreid over Tokyo is een van de manieren om de geweldige berg te zien, terwijl je vanuit treinen en skylines ook het geweldige werk van moeder natuur kan aanschouwen. Ondanks dat deze makkelijkere manier je nog steeds de mogelijkheid biedt om de adembenemende beroemde berg te zien, zal het beklimmen van deze geweldige bezienswaardigheid je veel meer geven dan alleen het uitzicht. Het zal je een ervaring geven die je maar eens in je leven meemaakt met uitzichten op wel vier geweldige bezienswaardigheden die Japan trots maken! Wordt een deel van de geschiedenis en klim je weg omhoog naar de top, je weet dat je er geen spijt van zal krijgen! 

Helikopter vlucht over de blauwe stad van Jodhpur vanuit het Mehrangarh Fort

Waarschijnlijk het makkelijkst en veiligst voor diegenen die het niet zo op hoogtes hebben, zou een helikopter vlucht over een magische stad zeker op jouw bucketlist moeten staan. Terwijl je wordt gevlogen door professionele piloten en vliegt in een moderne helikopter, zal je de kans hebben om een adembenemend uitzicht te aanschouwen dat maar weinigen ooit zullen zien. Vlieg over de blauwe stad van Jodhpur vanuit het mooie Mehrangarh fort en laat je verbazen door nog meer adembenemende, historische maar levendig uitziende en kleurrijke uitzichten. 

Jodhpur is de op één na grootste stad van de Indiase staat Rajasthan en is rijkelijk gevuld met diverse toeristische locaties en attracties. Van paleizen tot forten en tempels, het is een geweldige bestemming en het is het hele jaar door gezegend met helder zonnig weer waarmee het zijn naam "Sun City" heeft verdiend.

Dus, met mooi weer, heldere blauwe lucht en talloze geweldige bezienswaardigheden, wat zou de beste manier zijn om hier allemaal van te genieten tijdens één trip? Het antwoord is een helikopter vlucht! Trakteer jezelf en misschien één of twee vrienden, en boek de tour van de geweldige Sun City wanneer je de blauwe stad verlaat bij het Mehrangah fort. Genoemd naar de levendig blauw geschilderde huizen rond het fort, is Mehrangah behoorlijk populair geworden, in het bijzonder als startpunt voor je trip.

Zie de geweldige en historische bezienswaardigheden en paleizen zoals de Jaswant Thada, Umaid Bhawan Palace, en de Ghanta Ghar. Het zijn allemaal mooie gebouwen en landschappen die je van bovenaf nog meer zal waarderen! Je helikoptervlucht zal een ervaring zijn die je maar eens in je leven meemaakt, tegelijkertijd zal je overweldigd zijn van de vele adembenemende uitzichten en je reis terug in de geschiedenis. Niet alleen bieden de drie genoemde locaties prachtige uitzichten en landschappen die je verbaast zullen doen staan, maar je krijgt ook de kans om iets mee te maken wat zo spectaculair is dat maar weinig mensen dit ooit zullen meemaken.

Het gaat er niet om tussen de mensen op te scheppen over wat je hebt gedaan of waar je bent geweest, het gaat erom om bewustzijn te brengen aan diegenen die niet precies weten wat onze wereld allemaal te bieden heeft vanuit de lucht! Geniet van dit speciale moment dat je maar eens in je leven zal meemaken samen met je vrienden en familie terwijl je door de lucht vliegt en getuige bent van een prachtig stukje aarde!

Bron: http://www.trip2orient.com/nl
reizen
halal
tips
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi