Top 10 meest populaire Afrikaanse bestemmingen
Het toerisme maakt een vrijwel ononderbroken groei door in Afrika.
Volgens de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) stegen de aankomsten in Afrika met 8% in 2017 met 62 miljoen toeristen. Dit aantal zou kunnen verdubbelen en 134 miljoen bezoekers kunnen bereiken in 2030.

Marokko, Egypte, Tunesië, Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania behoren tot de landen die de meeste mensen aantrekken. De top 10 (willekeurige volgorde) op een rij:

1. Marokko: Djemaa el Fna in Marrakech
Djemaa el Fna is een centraal plein in de stad Marrakech. 's Ochtends wordt er een markt gehouden waar allerlei authentieke Marokkaanse producten worden verkocht. Tussen de duizenden bezoekers zijn diverse curiositeiten te zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Rondom het plein bevinden zich diverse restaurants en hotels. Aan de noordoostkant van het plein ligt een soek. Het Djemaa el Fna-plein werd in 2001 toegevoegd aan de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

2. Egypte: De Piramiden van Gizeh ten zuidwesten van de stad Gizeh
De Piramiden van Gizeh in Egypte behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid. De piramiden zijn tevens de bekendste van de Egyptische piramiden. Ze bevinden zich ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van de stad Gizeh, een voorstad van Caïro.

3. Zuid-Afrika: Krugerpark

Het nationaal park Kruger (Afrikaans: Nasionale Krugerwildtuin, Engels: Kruger National Park) of kortweg Krugerpark is een omvangrijk wildpark in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Het is een van de bekendste wildparken in Afrika en trekt jaarlijks een groot aantal toeristen.

4. Tunesië: De grote moskee van Kairouan
De grote moskee van Kairouan is gebouwd in 670 n. Chr. en stond model voor latere moskeeën in de Maghreb. De moskee beslaat een oppervlakte van 9.000 vierkante meter. De moskee heeft een grote binnenplaats omgeven door een zuilengalerij. De 31,5 meter hoge vierkante minaret is mogelijk de oudste minaret ter wereld.Sinds 1988 staat de moskee samen met de stad Kairouan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

5. Botswana: Okavango en Kalahari

De Okavango is een rivier in zuidelijk Afrika. De bron ligt in Angola waar de rivier de Cubango wordt genoemd. Verder naar het zuiden vormt de rivier tot aan de Caprivistrip de grens tussen Angola en Namibië. Na de pittoreske Popa Falls stroomt de Okavango Botswana binnen en mondt ze uit in de grootste inlandse deltater wereld. De Okavangodelta eindigt in de Kalahariwoestijn. De Kalahari is een halfwoestijn in zuidelijk Afrika. Het is een gebied van ongeveer 900.000 km². Hoewel er over het algemeen naar wordt verwezen als een woestijn is het dat eigenlijk niet, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn. De Kalahari is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. Het gebied beslaat het grootste deel van Botswana en het oosten van Namibië, en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De grassige gebieden worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia's. Er leven onder andere leeuwen, hyena's, verschillende soorten antilopen, stokstaartjes en bavianen. Ideaal voor een prachtige safari!

6. Tanzani-Kenia: Serengeti en Masai-Mara
Serengeti betekent letterlijk "Eindeloze vlaktes". Het is een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania. Er leven ongeveer 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren in het gebied. De meest algemene dieren in deze streek zijn de blauwe gnoe, thomsongazelle, steppezebra en kafferbuffel. De streek is beroemd door de migratie die elk jaar plaatsvindt rond oktober, waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Daarbij moeten ze de rivier de Mara oversteken. Na de regens rond de maand april gaan ze dan terug via een westelijke omweg. Dit verschijnsel wordt een cirkelvormige migratie genoemd. De Serengeti omvat ook (in Tanzania) het Nationaal Park Serengeti, de Ngorongorokrater en het wildreservaat Maswa en (in Kenia) het reservaat Masai Mara.

7. Zimbabwe-Zambia: De Victoriawatervallen
De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. Ze zijn gelegen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.

8. Seychellen: Prachtige stranden
De Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. De Seychellen leven voor een groot deel van het toerisme. Niet alleen vanwege de stranden met hun typische granietformaties maar ook door de unieke flora en fauna.

9. Zanzibar (eiland)
Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania. Samen met het nabijgelegen eiland Pemba vormt het eiland de semiautonome staat Zanzibar. Het eiland Zanzibar heeft een oppervlakte van 1554 km². In 1994 werd het aantal inwoners geschat op 800.000. De belangrijkste stad, tevens het economische centrum, is Zanzibar met zijn vrijhaven en historische binnenstad Stone Town. Zanzibar heeft als belangrijkste bronnen van bestaan specerijen (waaronder kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en peper) en toerisme.

10. Mauritius
Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen.Tot de Republiek Mauritius behoren de eilanden Mauritius, Rodrigues (109 km²), Agalega-eilanden en de Cargados Carajos (St. Brandon), die binnen het Britse Gemenebest ook wel de Lesser Dependencies genoemd worden en samen slechts 71 km² groot zijn. Mauritius staat bekend om zijn witte zandstranden, lagunes en riffen.

Bijgevoegde foto is op de Seychellen.
reizen
afrika
populaire
bestemmingen
top10
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi