7 oude Egyptische schoonheidsgeheimen die je moet proberen
Eén van de vele dingen waar de oude Egyptenaren goed in waren, was het gebruik van natuurlijke ingrediënten om hun schoonheid te behouden.

Dankzij de overblijfselen die ze in hun graven hebben achtergelaten, zijn veel van die recepten in de loop der jaren bekend geworden.

1. Melk & Honing
Melk en honing werden vaak met elkaar gemengd om een gezichtsmasker en body wash te creëren. Niet alleen laten ze je huid zacht aanvoelen, maar ze zorgen er ook voor dat het gezond, schoon en gehydrateerd blijft.

2. Melk bad
Anders dan het mengen met honing, werd melk ook alleen gebruikt in baden. Er wordt aangenomen dat Cleopatra vaak melkbaden nam als onderdeel van haar huidverzorgingsbehandeling om haar huid te verjongen. Je kunt het recept maken met melkpoeder, gedroogde sinaasappelschil, gedroogde lavendel en gedroogde rozemarijn. Schud alle ingrediënten samen en voeg het toe aan het warme water in het bad en laat het 20 minuten weken, daarna heb je een zijdezachte huid. Je kunt dezelfde methode gebruiken met melk, honing en 5 druppels pure essentiële lavendelolie.

3. Amandelolie en Castorolie
De twee oliën waren een vitaal onderdeel van het oude Egyptische schoonheidsregime omdat ze de haargroei bevorderen. Castorolie, naast sesamolie en moringa-olie, werd ook gebruikt om rimpels te bestrijden.

4. Olijfoliezeep
Oude Egyptenaren maakten zeeppasta uit olijfolie om het lichaam te reinigen. Het helpt ook bij het genezen van een beschadigde huid.

5. Sugaring
Sugaring is een term die wordt gebruikt om een natuurlijke methode voor ontharing te beschrijven. Hoewel het nog steeds populair is vandaag de dag, werd het voor het eerst gebruikt door de oude Egyptenaren. De ontharingsoplossing wordt gemaakt door suiker, citroen en water te mengen tot een pasta die haar verwijderd zonder aan de huid te kleven.

6. Verbrande amandelen
Oude Egyptische schoonheidsgeheimen draaiden niet alleen rond huidverzorgingsroutines, ze gebruikten ook natuurlijke ingrediënten bij het aanbrengen van make-up, zoals het gebruik van verbrande amandelen om wenkbrauwen op te vullen.

7. Kohl
Kohl is een van de meest bekende cosmetica die wordt toegeschreven aan de oude Egyptenaren. Het is gemaakt van zware metalen met een hoge concentratie loodzouten voordat het tot 30 dagen wordt verwerkt om eyeliner te maken. De lage hoeveelheid lood in Kohl beschermt de ogen tegen de zon en bestrijd infecties.

egyptische
schoonheidsgeheimen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi