'Verdacht': Indringende documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn (video)
In de documentaire ‘Verdacht’ doen Nederlanders verslag van hun soms bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt
Verdacht is de eerste Europese documentaire over de impact van politiecontroles. Het is een KRO-NCRV 2Doc documentaire gemaakt door Nan Rosens (Rosens Media) i.s.m. Controle Alt Delete.

In de documentaire ‘Verdacht’ doen Nederlanders verslag van hun soms bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt. De veertien geïnterviewden hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent), ze verschillen in leeftijd en in afkomst. Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten.

 In de documentaire beantwoorden ze de vraag: “Welke ervaring met de politie is jou het meest bij gebleven?” De een vertelt over de vernedering ten overstaan van zijn moeder, de ander hoe hij is uitgemaakt voor aapje en nog een ander hoe zijn broek van zijn lijf is getrokken door collega agenten. Verdacht is een indringende documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn.

Verdacht wordt op maandag 10 december om 21:05 uitgezonden op NPO2.

De trailer is hieronder te bekijken:YouTube link

Photo- & Videocredit: controlealtdelete.nl
verdacht
documentaire
ervaringen
politie
huidskleur
controlealtdelete
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi