Netflix waarschuwt voor Bird Box Challenge
Een challenge rond de populaire Netflix-film is op social media viral gegaan.
"Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: VERWOND JEZELF ALSJEBLIEFT NIET MET DE BIRD BOX CHALLENGE." Dat Twittert Netflix nadat de challenge rond de populaire Netflix-film viral is gegaan. Op sociale media worden massaal filmpjes gedeeld met mensen die geblinddoekt rondlopen.

De film gaat over een onzichtbare entiteit die op aarde verschijnt en met oogcontact mensen tot zelfmoord dwingt. Het enige wat er voor hoofdpersoon Malorie (Sandra Bullock) op zit is om de weg naar veiligheid geblinddoekt te vinden. Wat Sandra Bullock kan, kan ik ook, lijkt men met #BirdBoxChallenge te denken. Op de socialemedia-filmpjes en -foto's is te zien hoe mensen geblinddoekt op straat hun weg proberen te vinden, geblinddoekte kinderen over elkaar heen buitelen en geblinddoekt hun hond uitlaten.

Netflix zegt verder in het Twitterbericht "we weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar we hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme".

Volgens Netflix zagen in één week tijd 45 miljoen mensen de film.
© ANP 2019
netflix
birdbox
challenge
waarschuwing
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi