Nasrdin Dchar gooit soloshow 'Ja' helemaal om
Eigenlijk had Nasrdin Dchar een vrolijke voorstelling over het vieren van de liefde willen maken, maar hij kwam er na een week schrijven al achter dat dat 'm niet ging worden.

"Het raakte me niet", zegt hij in een gesprek met De Telegraaf. "Het enige dat wel werkte, waren de intiemere scènes met mijn vrouw Amy. Toen hebben we besloten het volledig om te gooien en ben ik stap voor stap door onze vijftien jaar durende relatie heen gegaan. Het deed veel met me om die hele, niet altijd even gemakkelijke geschiedenis weer op te rakelen, maar het is het waard geweest. Ook omdat ik me er daardoor weer heel bewust van ben hoe belangrijk het is om met elkaar te blijven praten. Ik ben zo blij dat we het niet hebben opgegeven."

"Het is regisseur Floris van Delft geweest die mij uit mijn comfortzone heeft getrokken door al die reflectiemomenten gewoon op te schrijven. Dat was best even slikken. Heel confronterend ook. Het is een keiharde spiegel. Het is niet alleen een zoektocht naar wie ik ben, maar ook naar wie wij zijn als stel. Amy vindt het doodeng dat ik ons verhaal vertel, maar ze vertrouwt mij daar volledig in. Het is ook de enige manier, als je het wilt hebben over het elkaar leren begrijpen."

Dchar keert terug in het tweede seizoen van Mocro Maffia en vanaf april is hij ook te zien in de tv-serie Morten. "Als een rechtse politicus nota bene. Maar zodra ik ook maar een beetje het gevoel krijg dat ik ergens de cliché-Marokkaan moet spelen, dan haak ik alsnog af,” aldus Dchar.

© ANP 2019
nasrdindchar
soloshow
ja
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi