Marokko is een van de best beoordeelde bestemmingen voor Islamitische reizigers
Volgens de Global Muslim Travel Index is Marokko een van de top tien bestemmingen voor Islamitische reizigers.

Marokko staat op de zevende plaats van de Global Muslim Travel Index, een jaarverslag dat de algemene prestaties van de Islamitische reismarkt beoordeelt en in de gaten houdt. Volgens de 2019-editie van de index behoort het Koninkrijk tot de top tien van landen die Islamitische toeristen aantrekken.

Marokko scoorde 67 punten in de index en verbeterde zijn prestaties als bestemming voor Halal-reizen. Onder leiding van de Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener Mastercard en halalvriendelijke reisorganisatie CrescentRating, rangschikt de index 130 bestemmingen over hoe moslimvriendelijk ze zijn voor moslimreizigers.

Deze criteria omvatten gemakkelijke toegang tot de bestemming, interne en externe communicatie, omgeving en de door de bestemming aangeboden diensten. In Noord-Afrika stond Marokko op de eerste plaats, voor Egypte (14e), Tunesië (16e) en Algerije (19e).

Maleisië stond bovenaan de ranglijst, gevolgd door Indonesië (2e), Turkije (3e), Saoedi-Arabië (4e), Verenigde Arabische Emiraten (5e) en Qatar (6e).

Het aantal moslimreizigers bereikte 140 miljoen in 2018, waarbij de passagiersaankomst naar verwachting zou toenemen tot 168 miljoen in 2020 en 230 miljoen in 2026. Moslimtoeristen zullen naar verwachting in 2026 $180 miljard uitgeven om online tickets te kopen.

marokko
islamitische
reizigers
global muslim travel index
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi