Met burkini en hijab in Sports Illustrated Swimwear Magazine
Hetzelfde model sierde krantenkoppen toen ze de eerste deelnemer in Miss Minnesota USA werd die een hijab en burkini droeg.

Supermodel Halima Aden schrijft opnieuw geschiedenis door het eerste model te zijn dat een hijab en burkini draagt ​​in de 2019 Sports Illustrated Swimsuit-uitgave. Het Sports Illustrated Swimsuit is een jaarlijks tijdschrift waarin vrouwen in badkleding op exotische locaties over de hele wereld te zien zijn.

In deze editie van het blad, die op 8 mei verschijnt, draagt ​​Aden een burkini, het volledig dekkende zwempak dat door sommige moslimvrouwen wordt gedragen en waarbij alleen de handen, voeten en gezicht te zien zijn.

Aden, die Somalisch-Amerikaans is, groeide op in Kenia's vluchtelingenkamp Kakuma en verhuisde op haar zevende met haar gezin naar de VS. In 2016 haalde Aden de krantenkoppen toen ze de eerste deelnemer in Miss Minnesota USA werd die een hijab en burkini droeg. "Er zijn zoveel moslimvrouwen die het gevoel hebben dat ze niet passen in de standaard van schoonheid van de maatschappij", vertelde ze toen aan CNN. "Ik wilde alleen maar zeggen dat het OK is om anders te zijn, anders zijn is ook mooi."

In maart dit jaar stond Aden op de cover van Vogue Arabia, naast de modellen Ikram Abdi Omar en Amina Adan . Alle drie droegen zwarte hijaabs, een primeur voor het tijdschrift. "Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat het dragen van een hijab de persoonlijke keuze van een vrouw is. Het maakt haar niet beter of slechter dan een andere moslimvrouw. Voor mij symboliseert het bescheidenheid en geeft het me een gevoel van macht ", vertelde ze Vogue Arabia.

Volgens Sports Illustrated heeft Aden bewezen dat er een plaats is voor bescheiden moslimvrouwen in de mode-industrie.

sports illustrated
swimwear
burkini
hijab
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi