Monic Hendrickx heeft rol in Belofte van Pisa
De coming of age-film vertelt over de 15-jarige Amsterdams-Marokkaanse Samir die fantastisch trompet kan spelen en wordt aangenomen op het blanke Muzieklyceum Zuid.

Monic Hendrickx zal te zien zijn in de boekverfilming De Belofte van Pisa. De actrice, bij het grote publiek van haar rol in hitserie Penoza, is gecast als de moeder van IJsbrand, die wordt gespeeld door Thor Braun. De actrice zal te zien zijn naast Yorick van Wageningen, Olivia Lonsdale en Nora el Koussour, maakte distributeur Independent Films donderdag bekend.

De coming of age-film vertelt over de vijftienjarige Samir, door iedereen Sam genoemd. Sam kan fantastisch trompet spelen en wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Sam zijn school en zijn familieleven gescheiden, vastbesloten zijn diploma te gaan halen.
Het scenario van De Belofte van Pisa is geschreven door Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie). De film wordt geregisseerd door Norbert ter Hall (A'dam-EVA) en geproduceerd door Rolf Koot (All Stars, Lek). Het eerste deel van de opnames vond in het najaar plaats; de tweede helft gaat deze week van start.

Distributeur Independent Films brengt De Belofte van Pisa op 10 oktober uit in de bioscoop.

© ANP 2019
monic hendrickx
robert alberdingk thijm
olivia lonsdale
nora el koussour
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi