54.4% van de Marokkaanse vrouwen weleens slachtoffer huiselijk geweld
Dat blijkt uit voorlopige resultaten van de tweede nationale enquête over geweld tegen vrouwen

Volgens de voorlopige cijfers van dit onderzoek, uitgevoerd tussen 2 januari en 10 maart 2019 in 12 regio's, is de prevalentie van huiselijk geweld in stedelijke gebieden 55,8%, en 51.6% in plattelandsgebieden.

Huiselijk geweld Volgens de cijfers, gepresenteerd door Bassima Hakkaoui (minister van Familie, Solidariteit, Gelijkheid en Sociale Ontwikkeling), zijn vrouwen tussen de 25 en 29 jaar oud (59,8%) de meest kwetsbare leeftijdsgroep. Geweld in de huwelijkse sfeer noteert de hoogste prevalentiecijfers; 54,4% van de verloofden en 52,5% van de getrouwde vrouwen heeft in Marokko weleens te maken gehad met geweld.

Openbare plaatsen Wat geweld op openbare plaatsen betreft, heeft 12,4% van de Marokkaanse vrouwen tussen 18 en 64 jaar minstens één keer te maken gehad met geweld. Vrouwen in plattelandsgebieden zijn met 19.6% meer blootgesteld aan geweld vergeleken met 16.9% voor vrouwen in stedelijke gebieden. Vrouwen in het onderwijs noteren met 25,5% het hoogste percentage. Stedelijke studenten 21,6%.

Taboe en stilte verergeren de tragedie rondom geweld tegen vrouwen. Slechts 28,2% zoekt hulp en slechts 6.6% van de vrouwen doet aangifte van het geweld. "Het onderzoek heeft als doel om de kenmerken en de sociaaleconomische status te identificeren van de vrouwelijke slachtoffers en de plegers van geweld, om zodoende de behoeften te identificeren die nodig zijn bij nieuwe initiatieven tegen huislijk geweld", aldus de minister.

marokko
onderzoek
huiselijke geweld
bassima hakkaoui
geweld tegen vrouwen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi