'Koran-dansvoorstelling' bezorgt Saoedische zangeres veel kritiek (video)
De Saoedische zangeres Rotana Tarabzouni was op het podium te zien tijdens een set die controversieel werd afgesloten met een koran-recitatie.

De in de VS wonende Saoedische zangeres Rotana Tarabzouni lokte online veel woede uit nadat ze in een video was verschenen waarin te zien is dat ze een dans eindigde door verzen uit de Koran te reciteren. Tarabzouni trad op in Arizona, waar ze danste op één van haar eigen nummers voordat ze eindigde met een recitatie van surat al-Fatiha. Mensen riepen online massaal op tot verwijdering van de video en sluiting van haar Instagram-account.

De voormalige medewerker van Saudi Aramco, het grootste oliebedrijf ter wereld, verhuisde naar LA om haar carrière in de muziek voort te zetten en heeft nauwe banden onderhouden met haar Saoedische thuisland. Ze heeft meer dan 50.000 volgers op Instagram, waar ze regelmatig updates van haar leven in Los Angeles deelt.

De zangeres, die eerder werd geprezen vanwege het "verpletteren van Saoedische stereotypen", werd onlangs nog door de BBC uitgeroepen tot één van de meest krachtige vrouwen als één van de genomineerden voor de Grazia Style Awards voor opkomende talenten.

zangeres
koran
rotana tarabzouni
dans
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi