Opnames Game of Thrones-prequel begonnen
Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat er überhaupt iets te zien is, maar fans van Game of Thrones kunnen zich alvast gaan opmaken voor de prequel van de hitserie.
De opnames hiervoor zijn namelijk deze week begonnen, meldt Entertainment Weekly. De scènes worden opgenomen in Noord-Ierland, waar ook een groot deel van de originele serie werd opgenomen. Naast Ierland worden er ook opnames gemaakt op de Canarische Eilanden. Of voor de prequel ook opnames in Marokko gaan plaatsvinden is nog niet duidelijk. Voor GOT serie zijn eerder opnames gemaakt in Ait Benhaddou (Yunkai) en Essaouira (Astapor). Atlas Studios, waar de serie werd gefilmd in de buurt van de stad Ouarzazate en Ait Benhaddou, is 's werelds grootste filmstudio.

Het gaat nog wel om een pilot van de nog titelloze serie. Als er groen licht komt voor een gehele reeks, is er waarschijnlijk niet eerder dan eind 2020 een uitzenddatum.

Het verhaal beschrijft het verval van de wereld tijdens het gouden tijdperk der helden toen er nog geen King's Landing of IJzeren Troon was. GoT-bedenker George R.R. Martin werkt mee aan de pilot. Naomi Watts speelt een van de hoofdrollen.
© ANP 2019
game of thrones
prequel
got
noord-ierland
george r.r. martin
naomi watts
canarische eilanden
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi