Casablanca: Marokkaanse actrice gearresteerd wegens overspel
De arrestatie van de actrice en haar geliefde volgde na aangifte van de echtgenoot van de actrice.
De Marokkaanse actrice Najat al-Wafi en een regisseur werden afgelopen zondag door de gerechtelijke politie gearresteerd in een appartement in Anfa, Casablanca op vermoeden van overspel, meldt dagblad Assabah.

De echtgenoot van de actrice, een 50-jarige ondernemer die in de Verenigde Staten woont, vermoedde al enige tijd dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie had. Nadat de echtgenoot de gangen van zijn vrouw volgde en zich van haar ontrouw had verzekerd nam hij contact op met de autoriteiten. De man voorzag de politie van het adres van het appartement waar de 44-jarige actrice met haar 49-jarige geliefde op dat moment verbleef.

De politie heeft de twee om 9 uur in de ochtend gearresteerd in een appartement in Gauthier. Hetzelfde appartement zou eerder zijn gebruikt voor het filmen van scènes van een film die momenteel nog in productie is. De arrestatie verliep volgens getuigen niet zonder slag of stoot. Om zes uur in de ochtend begon de politie de arrestatieoperatie maar kon het appartement toen niet binnen komen. De twee weigerden naar verluidt te voldoen aan de bevelen van de politie en sloten zichzelf in. Pas nadat familieleden van de actrice, evenals de eigenaar van het appartement, ter plaatse waren werd de deur, een paar uur later, geopend.

Na verhoor zijn de twee weer op vrij voeten gesteld. Dagblad Assabah merkte ook op dat een veroordeling voor overspel wettelijk moet voldoen aan strikte regels; betrapt worden door de politie, onomstotelijk bewijs of bekentenissen van de betrokken personen. Aangezien de twee niet op heterdaad zijn betrapt worden ze onderworpen aan een politieonderzoek om na te gaan of hun onderlinge uitwisselingen de aantijgingen van overspel kunnen bewijzen.
marokko
casablanca
overspel
anfi
najat al-wafi
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi