Marokkaanse thee duurder door nieuwe importregels
Sinds juli gelden er strengere regels voor de import van thee in Marokko

De Marokkaanse voedingswarenautoriteit (ONSSA) heeft nieuwe strengere regels ingevoerd voor de import van thee. De nieuwe regels zijn het gevolg van toegenomen hoeveelheden pesticiden in geïmporteerde thee.

ONSSA ontving veel weerstand van theehandelaren na de aankondiging eerder dit jaar. "We zullen niet beweren te kunnen voldoen aan deze eisen binnen de door ONSSA vastgestelde tijdslimiet, elke beslissing heeft tijd nodig om te worden toegepast", zegt een Marokkaanse thee-importeur tegen Medias24. "Het naleven van de nieuwe normen vereist strategische steun van lokale boeren bij het produceren van nieuwe gewassen." aldus de thee-importeur. Het kan dus even duren voordat China zich aanpast aan de nieuwe normen van ONSSA. In de tussentijd verwacht men dat de schaarste op de Marokkaanse markt zal toenemen, en de prijzen zullen stijgen.

China Bijna een vijfde van de totale thee-export van China in 2018 ging naar Marokko. Van de 364.742 ton thee die China vorig jaar heeft geëxporteerd werd 77.562 ton verkocht aan het Marokkaanse Koninkrijk meldde de South China Morning Post onlangs. De nieuwe regels van ONSSA zijn veel strikter dan de huidige regels in China. De huidige gewassen voldoen dus niet aan de nieuwe Marokkaanse normen en mogen het land niet in.

marokko
thee
importregels
onssa
china
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi