50 Cent en Janet Jackson wél naar Saoedi-Arabië
Rapper 50 Cent en Janet Jackson zijn toegevoegd aan de line-up van het omstreden concert dat donderdag in Saoedi-Arabië plaatsvindt.
Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Eerder liet Nicki Minaj weten van haar deelname aan het festival af te zien. Zij wil met deze stap duidelijk maken het niet eens te zijn met het gebrek aan vrouwen- en lhbt-rechten en vrijheid van meningsuiting in het land.

Nicki zou op 18 juli optreden in Jeddah. The Human Rights Foundation riep de deelnemers aan het festival op van het concert af te zien. In Saoedi-Arabië hebben vrouwen bij wet veel minder rechten dan mannen. Zo zijn er gescheiden restaurants en scholen voor mannen en vrouwen. Vrouwen mogen sinds een paar jaar wel leren autorijden in het land. De wet schrijft verder voor dat mannen die seks hebben met mannen ter dood moeten worden veroordeeld.

Onder anderen One Direction-zanger Liam Payne gaat wel optreden op het muziekfestival. Ook de Nederlandse dj Tiësto heeft de afgelopen jaren meerdere malen opgetreden in Jeddah, ondanks oproepen van mensenrechtenorganisaties dat vanwege de beroerde situatie voor vrouwen en lhbt’s niet te doen.

De Saoedische kroonprins ligt bovendien onder vuur voor het laten vermoorden en het in stukken zagen van de kritische journalist Jamal Kashoggi in oktober 2018.
© ANP 2019
saoedi-arabië
jeddah
human rights foundation
festival
vision 2030
janet jackson
50 cent
curtis jackson
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi