Ronaldo niet vervolgd in 'verkrachtingszaak'
Cristiano Ronaldo hoeft niet langer te vrezen voor vervolging.

De openbaar aanklager uit Las Vegas heeft besloten om vanwege gebrek aan bewijs geen strafzaak te starten tegen de Portugese topvoetballer, die in 2009 in het Amerikaans gokparadijs een vrouw zou hebben verkracht. De vrouw meldde zich in augustus vorig jaar bij de politie in Las Vegas, met het verzoek om het onderzoek te heropenen.

Tien jaar geleden, op 13 juni 2009, belde ze de politie met de mededeling dat ze slachtoffer was geworden van een seksueel misdrijf. De Amerikaanse vrouw wilde toen niet zeggen waar het was gebeurd en wie de dader was. Het onderzoek werd daarom al snel gesloten. Vorig jaar trad de vrouw alsnog naar buiten met haar verhaal. Ze onthulde in het Duitse blad Der Spiegel dat Ronaldo haar een bedrag van 325.000 euro had betaald, met als doel om de 'verkrachting' stil te houden.

"Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had", verklaarde de vrouw, Kathryn Mayorga. "Hij verontschuldigde zich en zei: 'ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die ene procent'." De topschutter van Juventus ontkende in felle bewoordingen dat hij zich schuldig had gemaakt aan verkrachting.

Volgens Ronaldo vond de seks met wederzijdse toestemming plaats. "Het is allemaal onzin, ze wil gewoon mijn naam gebruiken om zo beroemd te worden", verklaarde de 34-jarige aanvaller vorig jaar. "Dat soort dingen gebeuren. Ik ben een gelukkig man en er is niets aan de hand." Mede vanwege alle perikelen sloeg de topvoetballer afgelopen seizoen heel wat interlands van de nationale ploeg over.

De aanklager in Las Vegas heeft alle beschikbare informatie nog eens doorgenomen, maar vond geen bewijzen voor een seksueel misdrijf. De zaak is daarom gesloten.

© ANP 2019
las vegas
duitsland
vs
cristiano ronaldo
verkrachting
portugal
kathryn mayorga
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi