Islamitische deelneemster Miss Engeland draagt wetsuit
Miss Engeland-deelneemster breekt met de bikinitraditie en koos ervoor een zwempak voor het hele lichaam te dragen.
De 21-jarige Aysha Khan uit Blackburn is de huidige Miss Lancashire en is de eerste mededinger van de titel die geen bikini draagt. Aysha zegt dat het bedekken van het lichaam slechts een deel van het moslimgeloof is.

"Ik toon niet echt veel huid, want dat is waar ik me comfortabel bij voel," vertelde ze aan The Sun. "Ik wist dat de ronde optioneel was, maar ik wilde het niet missen. Ik wilde meedoen, maar zonder een bikini of zwempak te dragen en zonder mijn benen of lichaam te laten zien. Dus ik droeg een wetsuit omdat het mijn persoonlijke keuze was."

Aysha nam automatisch deel aan de Miss England-verkiezing nadat ze als studente Miss Lancashire werd. Het was niet alleen Aysha's eerste schoonheidswedstrijd, het was ook de eerste keer dat een Aziatische persoon tot Miss Lancashire werd gekroond. Het winnen van de regionale titel bracht echter ook narigheid met zich mee. Als winnares in Lancashire werd ze overspoeld met islamofobe en discriminerende opmerkingen. Aysha probeert er niet te veel bij stil te staan: 'In vergelijking met het positieve is het negatieve heel weinig geweest, dus ik probeer er gewoon niet te veel op te focussen'.
engeland
wetsuit
miss england
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi