Marrakech: Club 555 annuleert optreden Kaaris na instagram post Booba (video)
In een post op zijn Instagram-account reageert Kaaris op beschuldigingen van racisme door zijn voormalige vriend Booba.
De twee Franse rappers zouden beide zaterdag 24 augustus in Marokko optreden: Booba in Snob Beach te Marrakech en Kaaris in Club 555 te Tanger. Booba publiceerde onlangs op zijn Instagram een videofragment van Kaaris's Mafia Music, geschreven in 2010, waarin de rapper zich beledigend uitliet over Marokkaanse vrouwen. Booba haalt op Instagram wel vaker uit naar anderen. Zo kreeg hij het eerder aan de stok met kickbokser Badr Hari, Marokkaanse acteur Said Taghmaoui en islamfilosoof Tariq Ramadan.


Door alle commotie die ontstaan is na de post van Booba heeft Club 555 ervoor gekozen het optreden van Kaaris te annuleren. Gecontacteerd door nieuwsdienst HuffPost Maghreb, wilde de club de annulering echter niet verder toelichten.

Kaaris reageerde onlangs met een instagram post waarin hij zijn liefde voor Marokko en Marokkanen benadrukt: Marokkanen zijn mijn broers, (...) de Marokkaanse vrouwen zijn mijn zussen", leest de recente post van Kaaris, vergezeld door een foto waarin de rapper glimlachend omringd wordt door jonge Marokkaanse fans.


Het botert al een tijd niet tussen voormalige besties Kaaris en Booba. De ruzie begon in 2012: Voorheen goede vrienden die samenwerkten aan het nummer "Kalash" uit 2012 tekende Kaaris een contract bij "92i", Booba's muzikale label. Booba werd gecrediteerd voor het helpen bij de lancering van Kaaris's rap-carrière. Ze kregen het echter in 2013 met elkaar aan de stok nadat Booba beweerde dat Kaaris hem niet had gesteund te midden van zijn vete met collega-rapper Rohff. De rivaliteit tussen Rohff en Booba wordt vaak vergeleken met die van Tupac en Biggie Smalls in het midden van de jaren 90.

In 2014 werd Rohff gearresteerd op verdenking van poging tot moord nadat hij met een groep mannen een tienerassistent in elkaar had geslagen in een kledingwinkel van Booba. De 19-jarige werd ernstig verwond en Rohff - wiens echte naam Housni Mkouboi is - kreeg na een rechtszaak in 2017 een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd voor de gewelddadige aanval.

De ruzie tussen de Booba en Kaaris escaleerde in 2018 toen hun entourages verstrikt raakten in een massale vechtpartij op de luchthaven van Orly, waardoor veiligheidsdiensten op de luchthaven gedwongen werden een vertrekhal tijdelijk te sluiten en daarmee 10-tallen vluchten te annuleren. Een gepland kooigevecht tussen de twee werd op het laatste moment geannuleerd door Zwitserse autoriteiten.
booba
kaaris
badr hari
tariq ramadan
marokko
tanger
marrakecj
rohff
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi