Sinéad O'Connor: Prince probeerde mij in elkaar te slaan (video)
Ze is bij het grote publiek bekend met haar cover van Prince's nummer Nothing Compares 2 U, maar een goede relatie met de zanger zelf had Sinéad O'Conner allerminst.
16 September 2019
Lifestyle
Dat meldde de onlangs bekeerde zangeres tijdens de ochtendshow Good Morning Britain. Volgens Sinéad probeerde Prince haar namelijk een keer in elkaar te slaan. In de ochtendshow vertelde de zangeres dat ze ooit is gesommeerd naar het huis van Prince te komen omdat hij niet blij zou zijn dat zij geen protegee van hem was. "Hij wilde dat ik een protegee van hem werd en dat ik dan niet meer zou vloeken in interviews", zegt Sinéad. "Maar Ieren vloeken de hele tijd, dus ik zei hem waar hij heen kon met z'n voorstel en toen viel hij me aan." De zangeres vertelt vervolgens hoe Prince, die in april 2016 overleed, haar daarna door zijn huis achtervolgde en haar aanviel met een "kussen waar iets hards in zat".De achtervolging, tot aan de snelweg toe, kwam tot een einde toen Sinéad bij een ander huis aanbelde voor hulp. Volgens de zangeres waren drugs de oorzaak van de woedeaanval van Prince. "Hij zat in die tijd echt aan zware drugs."

Bekeerd
De Ierse zangeres bekeerde zich eind 2018 tot de Islam en gaat voortaan door het leven als Shuhada Davitt. Het werd na het nieuws van haar bekering lang stil vanuit Shuhada. In een recent interview met de Amerikaanse vlogger Eddie Redzovic vertelde ze voor het eerst over haar bekering. Shuhada had onlangs tijdens de Ierse "Late Late Show" haar meest beroemde hit "Nothing Compares to You" gezongen als ode aan Prince. De zangeres had sinds haar bekering tot de islam niet meer gezongen.
© ANP/Marokko.nl 2019
sinead o'connor
shuhada sadaqat
bekering
nothing compares to you
good morning britain
prince
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi