Lonely Planet: Marokko in top 10 landen om te bezoeken in 2020
Marokko staat op plek #9, Nederland op #7. De bestemmingen zijn door de gids gekozen vanwege hun unieke ervaringen en WOW-factor.
'S werelds beroemdste reisgids heeft zojuist zijn ranglijst van de 10 te-bezoeken-landen voor 2020 gepubliceerd.  Marokko wordt dit jaar overtroffen door Liberia (8e), Nederland (7e), Costa Rica (6e), eSwatini/Swaziland (5e) en Aruba (4e). In de top drie vinden we Bhutan (1e), Engeland (2e) en Noord-Macedonië (3e). Op de tiende plek staat Uruguay.

Marokko wordt door de gids geprezen vanwege de "historische attracties, zowel duurzame als elegante accommodatie, restaurants met seizoensproducten en de wellnessretraites langs de kust die yoga en surfen combineren", aldus Lonely Planet .

De gids belicht ook de nieuwe infrastructuur die Marokko vorig jaar heeft geïntroduceerd, zoals de TGV, of de renovaties die plaatsvonden in de oude medinas van steden zoals Fez, Essaouira, Meknes, Tetouan en Marrakech. Lonely Planet herinnert ons er in het bijzonder aan dat de okerkleurige stad in 2020 de Afrikaanse culturele hoofdstad zal zijn, "als eerbetoon aan het rijke erfgoed".

De lijst wordt jaarlijks samengesteld door de redacteuren van de gids en door talloze influencers. De Lonely Planet heeft 10 landen, 10 regio's, 10 steden en 10 bestemmingen geselecteerd en zijn naar eigen zeggen gekozen voor hun unieke ervaringen en de wow-factor.

Het is niet de eerste keer dat Marokko wordt aangehaald door de gids. Vorig jaar stond Meknes in de lijst van top 10 steden om te bezoeken.
marokko
reizen
lonely planet
fez
essaouira
meknes
tetouan
marrakech
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi