YouTube verwijdert muziekvideo Saad Lamjarred wegens plagiaat (video)
De nieuwe videoclip van de controversiële Marokkaanse popster is een paar dagen na de lancering al miljoenen keer bekeken.

Marokkaanse muzikant Saad Lamjarred is verwikkeld in een auteursrechtclaim nadat de videostreamgigant YouTube de muziekvideo avan zijn nieuwe nummer 'Salam' maandag heeft verwijderd.

Lamjarred lanceerde de videoclip 'Salam' vorige week zondag en drie dagen later beschuldigde Marokkaanse artiest Hicham Telmoudi collega muzikant Lamjarred van plagiaat.

De uit Marrakech komende Amazigh-violist Telmoudi heeft verklaard dat een deel van zijn lied 'Agwal souss' uit 2015 zonder zijn goedkeuring in de nieuwe clip van Lamjarred's is gebruikt. "Aan het einde van de muziekvideo van Lamjarred wordt vermeld dat het nummer is geïnspireerd door het muzikale erfgoed van Amazigh, maar het is geen erfgoedwerk, omdat het mijn eigen nummer is, waar ik ook samenwerkte met Ahwach-artiesten", zei Telmoudi in een verklaring tegen nieuwsdienst Le360.

Het is niet de eerste keer dat Lamjarred wordt beschuldigd van plagiaat. Vorige maand beweerde de Libanese zanger Joe Raad dat Lamjarred zijn stijl had gekopieerd met de videoclip voor 'Lmaallem'.

marokko
saad lamjarred
plagiaat
videoclip
youtube
telmoudi
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi