Na Rabat ook CineAtlas bioscopen in Tanger en El Jadida
De bioscoop gigant gaat zich ook in andere Marokkaanse steden vestigen.
Na de succesvolle opening in Rabat heeft het bedrijf aangekondigd in 2020 nieuwe bioscoopcomplexen in de noordelijke steden Tanger en El Jadida te openen. De vestiging in El Jadida wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 geopend en zal drie zalen bevatten. De opening van de vestiging in Tanger wordt verwacht in het derde kwartaal van 2020 en zal vijf zalen, een restaurant met open terras en een concertzaal bevatten, dat meldt Pierre-François Bernet, distributeur en directeur van CineAtlas aan nieuwsdienst HuffPost Marokko.

De El Jadida-bioscoop wordt gebouwd in een nieuw gebouw van 1.100 vierkante meter aan de Corniche, naast de McDonald's. Tanger blaast nieuw leven in de voormalige bioscoop van Mauritanië, Avenue Prince Héritier, met een oppervlakte van ruimt 3.000 vierkante meter.


De bioscoop in Rabat ontving na de opening in 15 augustus 2018 zo'n 190.000 bezoekers, meer dan de geplande 160.000 bezoeken.

Ondanks de opening van nieuwe Megarama-multiplexen in verschillende steden van het koninkrijk en een geplande Pathé-bioscoop in Casablanca is Bernet niet bang voor concurrentie. "Er zijn zo weinig bioscopen in Marokko dat er nog genoeg tijd is voordat de concurrentie echt voelbaar is", zegt hij.
marokko
rabat
tanger
el jadida
cineatlas
bioscoop
pathe
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi