Londen opent eerste balletschool voor moslimkinderen
In Londen werd eerder dit jaar de eerste balletschool voor moslimkinderen geopend en verwelkomde daarmee moslimmeisjes die ervan dromen ballerina te worden.

Grace and Poise Academy (GAP) werd geopend door de Britse danseressen Maisie Alexandra Byers en Sajedah Shubib en is gecreëerd omdat dansers van etnische minderheden ontbreken in de balletwereld, met name moslims. Volgens de Britse Metro is de school de eerste in zijn soort omdat het een uniek poëzieprogramma biedt in plaats van muziek. "De keuze voor poëzie is omdat sommige aanhangers van het islamitische geloof niet van muziek houden".

"We zijn een school die ernaar streeft ballet toegankelijk te maken voor moslims, maar we staan ​​natuurlijk open voor iedereen. We hebben niet-moslimstudenten die naar ons toe komen omdat ze onze unieke aanpak leuk vinden door poëzie te gebruiken", aldus de oprichters van de school in dagblad Metro.

"Tot nu toe was ballet niet toegankelijk voor veel moslims en de Grace and Poise Academy wil ook ruimte bieden om de islamitische identiteit te vieren en de harmonieuze verbinding tussen lichaam en geest te ondersteunen", voegde de twee danseressen toe. Hoewel de dansschool nog geen shows heeft georganiseerd is de school wel van plan deze te organiseren. Met een uitsluitend vrouwelijk publiek.

verenigd koninkrijk
londen
balletschool
moslimkinderen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi