Johan Nijenhuis maakt familiefilm met Najib Amhali
Regisseur Johan Nijenhuis werkt samen met Najib Amhali en Kenneth Asporaat, de broer van komiek Jandino, aan een grote nieuwe Nederlandse familiefilm.
01 November 2019
Shownieuws
Het scenario van 'Khalid en de Toversteen' wordt nu ontwikkeld; de opnames moeten in 2021 plaatsvinden. Dat hebben zij vrijdag bekendgemaakt. Khalid en de Toversteen vertelt over een Marokkaans-Nederlandse jongen die in de erfenis van zijn opa een toversteen vindt die al zijn wensen vervult. Hij probeert onder meer het respect van de populaire kinderen op school te 'kopen', maar verliest daarbij zijn echte vrienden uit het oog. Als de grootste pestkop van de klas de steen in handen krijgt, dreigt alles uit de hand te lopen.

Het idee voor de film komt van Najib Amhali; het scenario is geschreven door Sander de Regt (Foeksia de Miniheks) en Kenneth Asporaat. Het is nog niet duidelijk of Amhali en Jandino Asporaat ook rollen in de film gaan vertolken. "Maar we sluiten niets uit", laat Nijenhuis desgevraagd weten. De broers Asporaat waren met de Bon Bini Holland-reeks verantwoordelijk voor twee van de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen jaren.

Jonge advocate
Het is het tweede project over Marokkaanse Nederlanders dat Johan Nijenhuis in korte tijd aankondigt. De regisseur, eerder verantwoordelijk voor grote successen als Verliefd op Cuba en Onze Jongens, wil volgend jaar 'Marokkaanse bruiloft' gaan draaien, een romantische komedie over een jonge advocate die worstelt met het spanningsveld tussen Nederlandse en Marokkaanse tradities.

Eerst komt van Nijenhuis nog Onze Jongens in Miami uit, het langverwachte vervolg op de strippersfilms met Jim Bakkum en Martijn Fischer, en De Piraten van Hiernaast, een familiefilm waarvoor Toversteen-scenarist Sander de Regt het verhaal schreef.
© ANP 2019
marokkaans
jandino asporaat
najib amhali
johan nijenhuis
komedie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi