YouTube verwijdert weer muziekvideo Saad Lamjarred
De streamingdienst heeft het nummer 'Ensay' verwijderd wegens inbreuk op het auteursrecht. De clip is al meer dan 170 miljoen keer bekeken.
Youtube heeft de muziekvideo 'Ensay' (Forget) van de Marokkaanse popzanger Saad Lamjarred verwijderd. Het nummer was een samenwerking tussen Lamjarred en de Egyptische acteur en zanger Mohamed Ramadan.

De videoclip werd in juli 2019 geüpload naar het YouTube kanaal van Mohamed Ramadan. De regisseur van de clip, Hossam Hossainy, zei in een persbericht niet te weten waarom de videoclip is verwijderd. "Ik probeer momenteel de reden van verwijdering te achterhalen en een oplossing te vinden.". Lamjarred en Ramadan hebben zelf nog geen commentaar gegeven op maatregel van de streamingdienst van het moederbedrijf van Google.

Het is niet de eerste keer dat YouTube een productie van Lamjarred verwijderd. Eind oktober verwijderde YouTube de laatste videoclip 'Salam' van de zanger nadat de Marokkaanse zanger Hicham Telmoudi zijn collega Lamjarred beschuldigde van plagiaat. Telmoudi verklaarde dat een deel van zijn nummer uit 2015 'Agwal Souss' zonder zijn goedkeuring werd gebruikt in 'Salam' van Lamjarred. Een paar dagen na de verwijdering werd de videoclip weer door YouTube teruggeplaatst nadat de muziekproducent van Lamjarred de zaak verdedigde.

In september 2019 beweerde de Libanese zanger Joe Raad dat Lamjarred zijn stijl had gekopieerd in de videoclip voor 'Lmaallem', met meer dan 770 miljoen views het meest bekeken Arabische nummer op YouTube.
marokko
saad lamjarred
mohamed ramadan
plagiaat
ensay
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi